Cum se foloseste corect alcoolul sanitar pentru dezinfectarea suprafetelor

Pentru inceput, inainte de a vorbi despre alcoolul sanitar aplicat pe suprafete trebuie sa te prevenim:

Nu bea niciodata alcool sanitar! Acest lucru poate fi letal. Ar trebui sa-l folosesti doar pe piele si sa nu-i lasi niciodata pe copii sa-l foloseasca fara supraveghere. De asemenea, nu folosi niciodata alcool la nivel topic pentru a reduce febra – este ineficient si periculos sa faci acest lucru. Alcoolul este, de asemenea, foarte inflamabil, asa ca nu-l folosi niciodata in apropierea unei flacari deschise sau la caldura ridicata.

Daca folosesti alcool sanitar si ai semne de reactii alergice (cum ar fi probleme de respiratie, urticarie, umflare faciala sau umflarea buzelor, limbii sau gatului), suna la urgente si solicita asistenta medicala.

Alcool dezinfectant pentru curatarea locuintelor

Alcoolul are multiple utilizari in casa, de la lustruire la dezinfectare. Iata ce poti face cu o sticla de alcool dezinfectant:

Curatarea jaluzelelor

Infasoara o carpa imbibata cu alcool sanitar in jurul unei spatule, prinde o banda de cauciuc in jurul carpei si curata jaluzelele bucata cu bucata. Acest lucru poate fi un mod rapid si usor de scoate la lumina aceste jaluzele greu de curatat.

De interes:  Strategii de combatere a rozatoarelor in hambare si depozite

Curarea elementelor generate de stergerea uscata

Vei avea nevoie de cel putin 90% concentratie de alcool pentru a elimina urmele de stergere uscata. Poti pune solutia intr-o sticla cu spray sau poti aplica solutia pe o laveta sau un prosop de hartie pentru a curata zonele vizate.

Curatarea pensulelor de machiaj

Poti folosi proprietatile dezinfectante ale alcoolului pentru a curata pensulele de machiaj. Toarna alcoolul intr-o ceasca mica si scufunda pensula de machiaj in ceasca, invartind-o pentru cateva secunde. Clateste pensula cu apa calduta si las-o pe un prosop pentru a se usca.

Curatarea chiuvetelor si elementelor cromate

Cu alcool dezinfectant sanitar aceste suprafete pot deveni curate si stralucitoare. Toarna alcoolul pe o carpa moale si curata elementele din bucatarie sau baie. Nu trebuie sa cureti din nou cu apa pentru a clati, deoarece alcoolul se va evapora.

Dezodorizarea pantofilor

In cazul in care pantofii incep sa miroasa puternic, pulverizarea alcoolului te poate ajuta. Punerea lor la soare sa se usuce complet poate ajuta la uciderea bacteriilor.

De interes:  Vara la țară! Piscinele și ștrandurile din zona Lugoj-Făget atrag clienții cu pretenții de oraș

Dezinfectarea mouse-ului si tastaturii computerului

Folosirea unui alcool de 90% sau mai puternic este eficienta in aceste sens. Utilizeaza un tampon de bumbac imbibat cu alcool sau o carpa de microfibra imbibata cu alcool pentru a curata tastatura si mouse-ul computerului.

Dezinfectarea telefonului mobil

De la uleiurile pentru ten pana la machiaj, exista o multime de lucruri care iti pot murdari telefonul. Foloseste un tampon cu alcool sau sterge cu o carpa din mocrofibra imbibata in alcool dezinfectant sanitar pentru curatare si dezinfectare.

Dezghetarea parbrizului

Poti face o solutie de decongelare rapida combinand o parte apa si doua parti de alcool de 70% intr-o sticla cu spray. Pulverizarea acesteia pe parbriz va facilita dezghetarea rapida.

Alcoolul sanitar nu este utilizat exclusiv pentru a dezinfecta si poate avea numeroase intrebuintari pe langa casa, motiv pentru care recomandarea noastra este sa ai mereu in casa o cantitate suficienta de alcool sanitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.