Suntem in plin sezon rece si pentru cei mai multi dintre noi incalzirea locuintei si furnizarea apei calde sunt asigurate prin intermediul unei centrale termice.

Evident, gratie acestui echipament de incalzire extrem de eficient, ne bucuram de tot confortul in casa, indiferent de cat de mult ar scadea temperatura afara, atat ziua, cat si noaptea.

Iar pentru ca aceasta situatie care ne satisface cerintele in materie de confort si ambient placut in casa sa dureze cat mai mult timp posibil este necesar sa intretinem in mod corect centrala termica de la inceput. Deoarece neglijarea respectarii catorva pasi simpli, bazandu-ne doar pe faptul ca am achizitionat unul dintre cele mai performante modele de centrala termica pentru locuinta noastra, va conduce inevitabil la scaderea randamentului acestui echipament si la defectarea lui la un moment dat.

Astfel, chiar inainte de intrarea in sezonul rece trebuie sa  verificam si sa curatam cosul de evacuare, avand in vedere ca urmeaza in scurt timp o utilizare intensa a centralei. De asemenea, sunt importante verificarile tehnice ale centralei termice, o data la doi ani, precum si reviziile anuale, pentru executarea carora vom apela la personal autorizat in acest sens.

De asemenea, presiunea centralei termice trebuie periodic verificata si sa ne asiguram ca se mentine in parametrii optimi, care se incadreaza, de regula, intre 1 pana la 2,5 bar, fara a proceda la suprasolicitarea acesteia.

Nu trebuie uitata nici cartea tehnica a acestui echipament de incalzire, in care, in functie de modelul pe care il avem instalat in apartament, vom gasi cele mai potrivite instructiuni de utilizare corecta.

Avand in vedere ca ne confruntam,  in majoritatea situatiilor, cu o apa menajera dura, de multe ori extrem de calcaroasa, care va eroda sistemul de conducte, coloane si tevi, este indicat sa apelam la instalarea unor filtre speciale, menite sa dedurizeze si sa elimine din surplusul de calcar din apa.

In situatiile in care ne confruntam cu diferente semnificative de temperatura intre camerele din locuinta noastra, o solutie recomandata este cea a instalarii de robineti cu cap termostat, care sunt extrem de eficienti in rezolvarea unor astfel de cazuri, prin functionarea lor determinand o distribuire mai uniforma a caldurii la nivelul intregului apartament.

De asemenea, setarea la o temperatura in jur de 20 de grade pe timpul noptii si respectiv 23 de grade pe durata zilei vor contribui la un confort termic constant in locuinta, precum si la mentinerea unui randament cat mai bun al centralei termice.

De interes:  În această săptămână s-a dat startul sesiunii parlamentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.