Când primești o pereche de Ași la poker, chiar ai motive să te bucuri. Sunt unele dintre cele mai bune cărți cu care să începi o mână de poker, dar asta nu înseamnă că îți vor garanta câștigul în runda respectivă.
În funcție de strategia pe care o adopți, poți comite anumite greșeli și să nu speculezi la maxim puterea acestor cărți. În rândurile următoare, îți vom explica ce greșeli este bine să eviți când începi mâna cu o pereche de Ași.
Nu face slowplay preflop
Specialiștii recomandă ca aproape întotdeauna să încerci să joci rapid mâinile tale puternice înainte de flop. Când ai o pereche de Ași, cea mai bună opțiune ar fi să încerci să construiești un pot cât mai mare posibil și cât mai repede. Poți face acest lucru printr-un raise sau să pariezi dacă altcineva a pariat înaintea ta. Astfel, potul mediu pe care îl câștigi cu perechea de Ași va fi mai mare.
Nu mări prea mult
Prin fiecare decizie pe care o iei, ar trebui să fii atent în așa fel încât adversarilor tăi să le fie cât mai greu să le citească. Dacă faci un raise prea mare când ai o pereche de Ași, s-ar putea ca adversarii tăi să te citească ușor, chiar și când joci poker online și ei nu te au față în față. Spre exemplu, dacă ai mărit 15 dolari toată noaptea și vei face un raise de 30 de dolari în momentul în care ai o pereche de Ași, adversarii tăi s-ar putea da seama ușor că ai niște cărți cu adevărat bune. Ei vor deveni mult mai atenți din acel moment, și scopul tău de a mări potul s-ar putea să nu își atingă scopul.
Insistența de a continua în pot
Pe măsură ce mai mulți jucători intră într-un pot, complexitatea situației crește excepțional. Echitatea ta va fi mai mică față de doi adversari decât cea pe care ai avea-o împotriva unuia singur. Cu cât sunt mai mulți jucători în pot, cu atât este mai probabil ca unul dintre ei să îți depășească Așii pe flop. În medie, potul va fi cu aproximativ 50% mai mare pe flop, iar dacă vezi că adversarii tăi sunt foarte dispuși să pună mulți bani în runda respectivă, ar trebui să iei în calcul și varianta în care să fii dispus să faci niște fold-uri pe care în mod normal nu le-ai face.
E greșit să joci prea pasiv după flop la heads-up
Dacă ai ajuns la flop, continuă să fii cât mai agresiv dacă ai încredere în mâna ta. Astfel, poți mări dimensiunea potului după dorința ta și să nu îi lași această oportunitate adversarului. De asemenea, când pariezi, vei forța adversarul să dezvăluie informații despre mâna lui. În cazul în care plătește, spre exemplu, vei ști că are cât de cât încredere în mâna pe care o are. Dacă în pot sunt mai mulți adversari, în unele situații poate fi rezonabil să joci pasiv pe flop când ai pereche de Ași, iar apoi să încerci să profiți pe turn și river.
Nu e bine să îți supraevaluezi mâna
Da, o pereche de Ași poate fi un start extraordinar la orice masă de poker. Dar în fiecare moment este bine să fii atent, pentru că flop-urile te pot surprinde. Să spunem că ai făcut raise cu o pereche de Ași, iar cărțile comune vor fi 6 de treflă, 5 de treflă și 4 de inimă roșie. Din acel moment, va trebui să fii mult mai atent. Începutul tău promițător s-ar putea să nu mai fie la fel de spectaculos cum ți se părea inițial. Adversarii tăi pot avea mâini ca 44, 87 ori 65, care le-ar permite să pună multă presiune pe tine.
Concluzie
O pereche de Ași rămâne o combinație pe care să ți-o dorești oricând să o primești, deoarece din punct de vedere statistic vei învinge multe alte combinații. În poker, nimeni nu îți va garanta însă succesul indiferent de cărțile pe care le ai, iar exemplele din acest articol îți arată de ce este bine să fii mai ponderat în unele situații. Oricare ar fi deznodământul, nu uita însă să te distrezi la poker și să joci responsabil.