Acest ghid de cumpărături te va ajuta să alegi tipul corect de ladă frigorifică și să identifici caracteristicile necesare care se vor potrivit stilului familiei tale.

Dimensiunea compartimentului pentru congelator al frigiderului tău este mai mică decât ai nevoie? Te-ai săturat să reambalezi legumele înghețate, carnea pusă la păstrat și mâncarea gătită depozitată temporar în congelator, doar pentru a încerca să înghesui totul și să mai faci puțin spațiu? Poate că este timpul să te gândești să investești într-o ladă frigorifică autonomă.

Lăzile frigorifice de sine stătătoare sunt disponibile în două tipuri: orizontale și verticale.

Lada frigorifică orizontală

O ladă frigorifică orizontală este, în general, mai puțin costisitoare decât una verticală, dar are nevoie mai degrabă de un spațiu larg la sol față de un spațiu înalt. Datorită lățimii lor, ele trebuie, de asemenea, să fie înclinate pentru a trece printr-o ușă. Au o capacitate mare, dar articolele din partea de jos necesită îndepărtarea articolelor din partea de sus pentru acces.

De interes:  Ghidul pacientului care își pune implant dentar. Ce trebuie sa știi?

În schimb, o ladă frigorifică orizontală este o opțiune eficientă din punct de vedere energetic. Ele sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât cele verticale și, dacă va pica curentul, o ladă frigorifică orizontală va păstra alimentele congelate mai mult timp dacă ții capacul închis.

Deoarece bobinele lor sunt încorporate în pereții lor, nu este nevoie de niciun ventilator pentru a circula aerul rece, ceea ce le face și mai silențioase.

Reține totuși că balamalele unei lăzi frigorifice orizontale vor începe să se deterioreze în cazul unei utilizări intensive. De asemenea, toate lăzile frigorifice orizontale au dezghețare manuală, care poate dura până la 24 de ore și poate deveni dezordonată.

Lada frigorifică verticală

În general, o ladă frigorifică verticală costă mai mult, deoarece are caracteristici organizatorice mai bune, cum ar fi sertarele și rafturile, dar ceea ce înseamnă, de asemenea, că au mai puțin spațiu la dispoziție decât o ladă frigorifică orizontală. Acestea sunt proiectate pentru a se potrivi ușor printr-o ușă.

De interes:  Schimbă tonul sufrageriei de la bloc cu designul spectaculos al șemineului electric PEFOC

O ladă frigorifică verticală oferă acces ușor. Unele modele sunt echipate cu o opțiune de congelare instant, care reduce temperatura din ladă rapid după ce a fost încărcată cu alimente.

Modelele verticale mai puțin costisitoare au dezghețare manuală, iar cele mai scumpe au comoditatea dezghețării automate, deși acest lucru crește de fapt potențialul de ardere și necesită mai multă energie.

Caracteristici tipice ale unei lăzi frigorifice

Spre deosebire de frigidere, o ladă frigorifică are caracteristici suplimentare incluse limitate: fără distribuitoare de apă prin ușă, fără sertare cu răcire rapidă și nici gadgeturi multimedia de înaltă tehnologie. Munca unei lăzi frigorifice este simplă: păstrarea alimentelor congelate.

Există totuși mai multe funcții pe care ai putea dori să le iei în considerare atunci când cumperi o ladă frigorifică, deși toate vor crește costul:

  • Un sistem de alarmă de temperatură care sună dacă temperatura din interior crește la un nivel nesigur.
  • Garnituri magnetice ale ușilor care asigură o etanșare perfectă.
  • caracteristică de închidere a ușii care asigură închiderea automată a ușii sau capacului.
  • Eticheta Energy Star (reține că economiile de energie variază în funcție de model).
  • opțiune care va menține congelatorul la o funcționare eficientă de temperatură.
  • Iluminatul interior plus o lumină de pornire exterioară care îți permite să știi că lada frigorifică este în stare de funcționare fără a fi nevoie să deschizi ușa sau capacul pentru a verifica temperatura.
  • Un dispozitiv de blocare pentru copii cu o cheie de tip pop-out care menține ușa lăzii frigorifice încuiată în siguranță și scoate cheia pentru a preveni lăsarea ei în lacăt.
  • Durata garanției, ținând cont că majoritatea producătorilor importanți au o garanție standard de un an, cu o ofertă de doi, trei ani și, în unele cazuri, chiar garanții extinse de patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.