Industria culinară este în continuă schimbare și aduce inovații noi pe zi ce trece. Una dintre inovațiile folositoare și nelipsite din bucătăria unui profesionist în lumea culinară este masa rece. Un obiect care nu este extrem de cunoscut de către publicul larg, dar este esențial pentru realizarea unor rețete delicioase în bucătăriile profesionale.

Deși aceasta este văzută ca o masă în prima fază, aceasta are un sistem de răcire încorporat. Prin introducerea acelui sistem care face ca masă să aibă temperaturi scăzute, care pot să fie reglate, aceasta este de mare ajutor. Efectul similar cu cel oferit de o vitrină frigorifică face din acest echipament profesional să fie nelipsit din domeniul HoReCa.

Nu doar că păstrează alimentele într-o stare perfectă, nefiind nevoie să le ții în frigider sau într-o mini vitrină frigorifică până la momentul folosirii, dar oferă și experimentarea diferitelor rețete pe care le poți face cu achiziționarea unei asemenea ajutor în bucătărie. Aduce o inovație majoră în bucătăria ta prin păstrarea alimentelor în starea potrivită și prin eficiența pe care o aduce cu ea.

Ce este o masă rece și cum funcționează

Masa rece reprezintă o masă care dispune de o tehnologie de răcire, în combinație cu un design al unei mese. Aceasta se mai numește și masă frigorifică sau plan de lucru refrigerat, iar aceasta este una dintre noile inovații apărute pe piață în ultimii ani pentru îmbunătățirea universului culinar.

Masa este construită în așa fel, încât, aceasta să poată păstra alimentele care urmează a fi gătite la temperaturi scăzute sau procesele de răcire care trebuie să le respecți pentru pregătirea unei rețete culinare. De altfel, acest sistem de răcire este mai precis, o tehnologie termoelectrică sau un compresor de răcire.

Prin folosirea acestui compresor de către masă, căldura este eliminată din aceasta și temperaturile scăzute preiau conducerea, astfel că aceasta masă se numește masa rece.

Un exemplu ar fi masa care deține un compresor, unde agentul de răcire este transportat prin tuburile interioare ale mesei respective. Agentul are rolul de a absorbi căldura care este în locul respectiv și să o comprime gazul, astfel acesta devenind rece. În felul acesta, masa devine un loc potrivit pentru alimentele congelate sau care trebuie să fie menținute pentru o perioadă la temperaturi scăzute.

Totodată masa rece se poate modifica fără vreo problemă. Aceasta se reglează pentru a îndeplini fiecare cerință care este cerută de către tine sau de nevoile fiecărui aliment care trebuie ținut într-o formă potrivită.

Alege Eficiența Energetică și Calitatea cu Vitrine Frigorifice Avansate

Un exemplu pentru acest aspect este aluatul pregătit pentru patiserie sau ciocolata. Dacă vrei ca aluatul tău să nu mai crească sau nu vrei ca ciocolata să ajungă să se topească, asigură-te că le plasezi pe masa rece până la folosirea lor.

Pe deoparte, păstrează calitatea produselor până la momentul gătirii lor, iar pe de altă parte este un ajutor de nădejde pentru bucătari. Prin folosirea acesteia în bucătărie, bucătarii sunt mult mai motivați să lucreze și există o eficiență sporită.

Echipament versatil în bucătăriile profesionale

Pentru bucătarii care vor să experimenteze mai multe rețete culinare, noi idei care să ajungă în farfuriile multor oameni, masa rece este unul dintre cele mai potrivite echipamente din bucătăria lor.

Datorită versatilității de care dă dovadă, aceștia nu doar că pot să prepare sau să „stocheze” pentru o perioadă anumite alimente pe suprafața ei, dar pot să le și prezinte într-un mod autentic și original.

Așadar, se ajunge ca preparatele de acest fel să fie de o calitate superioară și apreciate la nivel mai mare de către oameni. Asta se întâmplă prin diversitatea pe care bucătarul, cu ajutorul echipamentului de care dispune, o are.

Masa rece este de obicei folosită pentru prepararea aluatului, pentru diverse rețete dulci sau sărate. Cum ar fi, pentru păstrarea consistenței și a structurii aluatului, astfel că acesta este frământat pe suprafața rece, este întins și tăiat fără ca acesta să crească necontrolat sau fără ca el să se topească.

Un alt aliment care este folosit pe această masă este ciocolata. Aceasta se poate modela și tempera cu ajutorul acestor temperaturi scăzute pe care masa rece le emană, și astfel ajungând la rezultate fabuloase și estetice pentru diverse rețete dulci și delicioase.

Un loc potrivit pentru masa rece și unde bucătarii au o nevoie extraordinar de mare de acest echipament sunt evenimentele, mai ales cele care durează mai mult timp. Acest echipament este folosit pentru pregătirea, prezentarea și păstrarea diverselor alimente și preparate. Astfel ca acestea să rămână la o temperatură constantă și proaspete până la momentul servirii lor.

Dacă ești un bucătar căruia îi plac inovațiile și dorește ca preparatele lui să fie mult mai artistice, atunci te poți juca cu sosurile. Masa rece este display-ul potrivi pentru a face acest lucru. În acest fel, nu doar că îți vei cultiva o nouă idee, dar vei crea și o inovație și un aspect al preparatelor inedit.

Ce avantaje aduce masa rece în bucătăria profesională

Prin inovația aceasta adusă în bucătărie, vin și avantaje care sunt extrem de folositoare pentru creativitatea ta, inovațiile pe care vrei să le aduci, pentru prospețimea, aspectul, structura preparatelor tale și multe altele.

Unul dintre avantajele cele mai bune pe care masa rece le aduce bucătăriei tale este păstrarea calității produselor mult mai sensibile și manevrarea lor fără o posibilă degradare în timpul procesului. În acest fel, nu doar că îți va fi mult mai ușor să realizezi unele rețete, dar rezultatul final va fi mai mult decât potrivit, va fi perfect.

Un alt avantaj pe care acest echipament îl aduce în bucătăria ta este eficiența crescută. Bucătarii vor lucra mult mai eficient și rapid, astfel ca preparatele vor fi potrivite pentru servire și într-un timp record. Masa rece și vitrina frigorifică nu trebuie să lipsească din bucătăriile profesionale.

Pe de altă parte, un alt avantaj este aspectul pe care preparatele tale trebuie să-l aibă. Aspectul este mult mai ușor de realizat și poate să fie unul mult mai inovator sau creativ, ba chiar artistic. În acest fel, vei atrage clienții să încerce preparatul respectiv.

Prezentarea diferitelor preparate poate să fie dusă la un nou nivel prin folosirea unei mese reci sau a unei mini vitrină frigorifică în bucătăria ta profesională. De altfel, alimentele care sunt păstrate la o temperatură scăzută vor fi prevenite de orice bacterie care poate să ajungă în organism și să-l intoxice. Totodată, integrarea acestui echipament în orice bucătărie este un pas extrem de simplu.

De interes:  Cât costă să-ți pui centrală termică în locuință - costuri totale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.