Motorul economic al țării începe să se gripeze din cauza politicilor haotice aplicate de PSD în privința creșterilor salariale nesustenabile! 25% dintre companii iau în calcul importul de angajați în sectoarele hoteliere, de construcții, agricultură, IT sau business.

Cel mai recent studiu al PricewaterhouseCoopers indică o creștere salarială în companiile mari din sectorul privat în medie de 9.4% pentru anul 2019. Majorarea salarială a fost mai mare decât cea prognozată. Cauzele principale au fost deficitul de forță de muncă și deciziile guvernamentale privind salariul minim pe economie. Cu majorări cumulate de circa 50% în sectorul public începând din 2017, angajatorii se confruntă cu presiunea competitivității salariale cu sectorul public și cu deficitul forței de muncă.

Deputatul PNL Marilen Pirtea spune că scepticismul asupra pieței muncii reflectă problemele demografice, migrația și dezechilibrele din sistemul de învățământ. Deși creșterea salariilor este benefică pentru statutul angajaților, ea nu trebuie să coincidă cu deficite și alte carențe ale forței de muncă din România. Consecința se va exprima în schimbarea de strategii a companiilor, care fie vor importa angajați, fie vor muta sediul în altă țară. Liberalul mai spune și că Guvernul PNL va fi chemat să găsească soluții pentru aceste probleme complexe ale economiei.

,,În sine, creșterea salariilor este benefică pentru consolidarea pachetului de beneficii pentru angajați, dar dacă aceste creșteri coincid cu deficite cronice ale numărului de angajați disponibili în contingentele de forță de muncă activă, consecința se va exprima în schimbarea strategiei companiilor, care vor căuta să importe angajați sau chiar să-și relocheze unitățile. Este una dintre provocările majore cu care se va confrunta noul guvern liberal, cel care va fi chemat să caute soluții pentru problemele complexe ce au rămas în economie la finalul perioadei de guvernare PSD, caracterizată de o conduită lipsită de responsabilitate, de tip – hit and run -, cu consecințele grave, sădite adânc în economie – Marilen Pirtea, deputat PNL

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.