Reteta de paste cu pui se va dovedi perfecta in orice situatie. Este ideala pentru situatiile in care acasa nu exista nimic pregatit pentru masa de pranz sau pentru cina si, de asemenea, este ideala pentru invitatii neanuntati care nu ar refuza un pranz sau o cina de nota maxima. Aceasta reteta nu numai ca este usor de preparat, in plus, nu necesita ingrediente foarte scumpe sau foarte greu de gasit pe piata. Ofera si un bonus: este si delicioasa si satioasa.
De ce ingrediente ai nevoie pentru a pregati paste cu pui?
Pentru a prepara aceasta minunata reteta de paste cu pui, este nevoie de aproximativ 700 de grame de piept de pui dezosat si fara piele La Provincia, de 400 de grame de paste, de doi ardei grasi rosii, un morcov mare, jumatate de kilogram de rosii foarte coapte si 200 de grame de ciuperci proaspete. Pe langa aceste ingrediente, mai este nevoie si de 3-4 catei de usturoi, de o bucata de parmezan, de ulei de masline, putin busuioc uscat sau verde, de sare si piper dupa gust.
Cum prepari pastele cu pui?
Avand un grad de dificultate foarte mic, aceasta reteta este gata in cateva zeci de minute si poate fi pregatita chiar de cei care nu au inclinatie pentru gatit sau chiar nu sunt in mod deosebit atrasi sa piarda timp in bucatarie. Pastele cu pui si sos rosu sunt foarte satioase, dar mai ales sanatoase, si au un gust foarte bogat in arome.
Pasii pentru pregatirea pastelor se materializeaza in urmatoarele aspecte:
Se spala pieptul de pui La Provincia si se taie fasii. Se pune la gatit intr-o tigaie cu putin ulei de masline, se adauga sare si piper dupa gust si se lasa sa se rumeneasca. Intre timp, se curata, se spala si se toaca legumele marunt pentru sos. Ardeii se taie fasii subtiri, rosiile se taie cuburi, morcovul se da pe razatoare, iar ciupercile se taie felii. Cateii de usturoi se pot pisa pentru un gust mai bogat.
Toate aceste legume se pun intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline si cu un fir de busuioc sau putin busuioc uscat. Sosul se lasa pe foc timp de 15-20 de minute, pana se ingroasa. Intre timp, se pun la fiert 400 de grame de paste intr-o tigaie cu apa si cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg bine de apa si se lasa putin la racit.
Pieptul de pui se adauga in sosul de rosii alaturi de paste. Se scoate firul de busuioc si se aseaza pastele intr-o farfurie potrivita. Peste paste se rade parmezan deasupra, cat sunt inca fierbinti. Cei care nu sunt fani parmezan, il pot inlocui cu branza preferata sau cu fulgi de drojdie inactiva. Pastele cu pui sunt satioase, delicioase, nutritive, ideale pentru un pranz sau o cina in familie, chiar daca membrii familiei sunt mai pretentiosi in ceea ce priveste preparatele culinare. In mod cert vor fi incantati de aceasta reteta.