Cum funcționează pompele submersibile: Avantaje și dezavantaje ale pompelor submersibile

O pompă submersibilă, numită și pompă submersibilă electrică, este o pompă care poate fi complet scufundată în apă. Motorul este închis ermetic și cuplat strâns cu corpul pompei.

O pompă submersibilă împinge apa la suprafață prin transformarea energiei rotative în energie cinetică în energie de presiune. Acest lucru se face prin tragerea apei în pompă: mai întâi în admisie, unde rotația rotorului împinge apa prin difuzor. De acolo, merge la suprafață. 

Avantajul major al unei pompe submersibile este că nu trebuie niciodată amorsată, deoarece este deja scufundată în fluid. Pompele submersibile sunt, de asemenea, foarte eficiente, deoarece nu trebuie să cheltuiască multă energie mutând apa în pompă. Presiunea apei împinge apa într-o pompă submersibilă, astfel „economisind” multă energie a pompei. 

De asemenea, deși pompele în sine nu sunt versatile, selecția este cu siguranță. Unele pompe submersibile pot manipula cu ușurință solidele, în timp ce altele sunt mai bune doar pentru lichide. Pompele submersibile sunt silențioase, deoarece sunt sub apă, iar cavitația nu este niciodată o problemă, deoarece nu există o „creștere” a presiunii pe măsură ce apa curge prin pompă. 

În comparație cu pompele obișnuite, pompele submersibile sunt mai ecologice, deoarece pompează lichid care este mai aproape de pompă și are mai puține funcții decât pompele obișnuite. 

Deoarece aceste pompe sunt poziționate în interiorul abstractului, ar putea detecta pur și simplu nivelul apei. 

Un dezavantaj principal este că o pompă nu se potrivește tuturor utilizărilor. Pompele cu o singură treaptă sunt utilizate pentru majoritatea pompărilor industriale de casă și ușoare. Aceasta include filtre pentru acvariu, pomparea apelor uzate sau pompe de canalizare pentru drenaj. Pompele cu mai multe trepte sunt utilizate pentru orice lucru subteran, cum ar fi puțurile de apă sau puțurile de petrol. De asemenea, pompele sunt făcute să funcționeze cu lichide subțiri, cum ar fi apa, sau cele groase, cum ar fi canalizarea. 

Aplicațiile pompei submersibile includ următoarele: 

  • Aceste pompe sunt utilizate în irigații, alimentarea cu apă potabilă, producția de petrol
  • Aceste pompe funcționează în gropi, bazine, puțuri umede, în caz contrar, în general, bazinele sunt utilizate pentru pomparea apelor uzate care se scurg în case, precum și în alte clădiri, sol și drenaj de viteze din interiorul unei clădiri
  • Acest tip de pompă este, de asemenea, utilizat în bazine și plante.

Capacitatea pompei (numită și debit) a unei pompe submersibile determină câți litri pe oră dispozitivul este capabil să proceseze în cea mai optimă situație: aceasta înseamnă fără rezistență și fără a fi nevoie să pompați apa în sus. Capul de livrare și capacitatea pompei sunt puncte focale în alegerea pompei submersibile potrivite. La urma urmei, nu doriți să așteptați pentru totdeauna până când un anumit spațiu este golit.

În general, pompele submersibile sunt utilizate pentru a scurge sau transfera apa din surse de mică adâncime (până la aproximativ 7 metri). Multe dintre ele sunt echipate cu un plutitor care poate fi pornit și oprit. Când este activată, pompa va începe să funcționeze la un anumit nivel de apă și, atunci când este dezactivată, pompa poate scurge manual o zonă „uscată”. Aceste pompe sunt utilizate pentru drenarea pivnițelor inundate, grădinilor, încăperilor, hambarelor și așa mai departe, dar sunt, de asemenea, practice pentru scurgerea apei din rezervoare, butoaie, piscine, șanțuri sau canale.

De interes:  Să alegi să faci singur campania PPC sau să externalizezi către un freelancer ori o agenție de PPC?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.