Iluminatul interior este una din principalele preocupari ale propriatarilor de locuinte. Cu cat iluminatul interior este mai bine ales, cu atat obiectele de mobilier si celelalte obiecte din casa vor fi mai bine aspectate si accentuate. Iluminatul interior bine ales face proprietarii si locatarii sa se simta in siguranta, confortabil si sa se bucure de atmosfera creata.

Lumina si culoarea influenteaza puternic starea de spirit a celor din familie, asa ca iluminatul de calitate reprezinta sufletul oricarei amenajari reusite. Pentru ca fiecare camera are nevoie de un iluminat bun, alegerea celor mai bune spoturi si montarea lor in camerele potrivite este foarte importanta.

Unde pot fi instalate spoturile

Bucataria este una din cea mai aglomerata zona a casei, unde se aduna familia si prietenii, unde se prepara hrana si unde familia ia masa, unde copiii isi fac temele, unde tatii citesc ziarul si mamele isi beau cafeaua. Bucataria se preteaza cel mai bine la iluinatul in trepte, asa ca partea de jos a dulapurilor suspendate poate fi infrumusetata cu spoturi, astfel incat sa permita excluderea zonelor de umbra si pentru a imbunatati lumina pe blatulde lucru.

De interes:  Cum sa-ti faci o lista de cumparaturi ca sa fii eficient?

Spoturile incastrate in tavan sunt necesare pentru a ilumina mai ales insula de lucru sau locul in care se ia micul dejun. In cazul in care proprietarii aleg sa instaleze spoturi in bucatarie, este important sa determine numarul corect de spoturi necesare, pentru a evita costurile si consumurile inutile si pentru a creste nivelul de confor.

Spoturile din tavanul bucatariei nu vor ilumina corect suprafetele verticale, acele suprafete pe care ochiul percepe lumina. Un numar mai mare de spoturi nu va aduce mai multa lumina, ci doar un consum mai mare. si in baie sunt necesare spoturile si pot fi instalate spoturi speciale pentru zonele umede, deoarece in aceasta camera este necesara olumina mai puternica, mai ales in zona oglinzilor.

In functie de tipul spoturilor de interior, clientii isi pot indrepta atentia catre spoturi orientabile. Acestea sunt asezate pe un suport si pot fi rotite in functie de preferinte, gratie carora se poate regla lumina din incapere.

De interes:  Sfaturi pentru un dormitor mai sigur pentru bebelusi

In functie de tipul montarii spoturilor, exista modele de tavam si de perete, necesare pentru a evidentia o singura parte a incaperii sau pentru a ilumina intreaga incapere. Exista si spoturi de mobilier ce pot fi montate in vitrine si in biblioteci pentru a crea un iluminat de décor excelent. De asemenea, se gasesc spoturi pentru birou, dar si pentru dormitor, pentru a crea spatiul si atmosfea de vis in aceasta camera intima.

Nu in ultimul rand, spoturile se aleg si in functie de tipul becurilor, astfel incat pe piata exista spoturi pe LED,cu becuri halogene sau incandescente. Cele mai apreciate sunt spoturile LED, avand un consum redus de energie electrica si o rezistenta deosebita, plus un consum foarte mic si permit economii spectaculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.