In orice casa exista cel putin o oglinda. Fie ca este oglinda baie , oglinda de hol sau oglinda de dimensiuni reduse, care poate sa fie purtata peste tot, aceasta ne ofera imaginea propriei persoane, ajutandu-ne sa o ajustam cu usurinta.

Desi ai putea avea impresia ca oglinda este prezenta in societate de mii de ani, adevarul este cu totul altu. Oglinzile moderne, realizate din sticla, au aparut abia in secolul XII in Venetia. Este adevarat ca existau si in trecut oglinzi, insa acestea erau realizate din bronz si argint, nefiind foarte exacte.

Pana in secolul XVII, venetienii au tinut cu dintii de tehnologia de productie a oglinzilor, ceea ce a creat un monopol. Practic, toate oglinzile din lume erau produse de sticlarii din Murano, iar motivul era cat se poate de simplu:  cei care divulgau reteta productiei unei oglinzi erau condamnati la moarte.
Astazi exista mai multe tipuri de oglinzi, deoarece au aparut o multime de tehnologii interesante, cum ar fi acoperirea sticlei cu argint metalic sau pulverizarea unui strat subtire de aluminiu. De asemenea, exista oglinzi optice, realizate din galiu.

De interes:  De ce trebuie să ţii cont când faci un plan de afaceri?

Informatii interesante despre oglinzi

De-a lungul timpului, oglinzile au dat nastere unui numar mare de curiozitati si informatii interesante, de la etimologie, pana la numeroasele simboluri pe care le reprezinta oglinda.

Cuvantul ” Oglinda” vine din slava veche, unde a oglindi avea acelasi sens ca si astazi. Chiar daca oglinda moderna nu are o istorie foarte bogata, de-a lungul intregii istorii au fost create o multime de simboluri pentru acest obiect:

  • Se spune ca oglinda reflecta adevarul, sinceritatea si continutul inimii si al constiintei;
  • Budistii considera ca Yama, suveranul imparatiei mortilor, se foloseste de o oglinda pentru judecata de apoi;
  • Nu de putine ori, oglinda a fost considerata a fi un obiect magic, in care sunt aratate adevaruri supreme;
  • Oglinda a ajuns sa fie simbolul si emblema reginei in China;
  • Oglinda este un simbol al puritatii absolute a sufletului, in mai multe societati si religii.

Care sunt principiile fizice dupa care functioneaza oglinda?

Principiul este simplu: oglinda modifica directia de propagare a unui fascicol de lumina, creand o imagine virtuala a subiectului din fata ei. Imaginea rezultata poate sa difere in functie de forma oglinzii: Oglinzile concave micsoreaza, iar oglinzile convexe maresc.

De interes:  Cele mai importante 3 calitati pe care trebuie sa le aiba agentii care iti ofera servicii de paza si protectie

Oglinda este fascinanta. Tocmai de aceea, exista magazine care se focuseaza aproape exclusiv pe comercializaea de oglinzi si reusesc sa ofere modele extrem de interesante. Unul dintre aceste magazine este https://orsini.store/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.