Centru de recuperare medicală cu apă geotermală

Se fac pași importanți la Lovrin pentru construirea unui Centru de recuperare medicală în care să fie folosite apele geotermale pentru diverse tratamente. Consiliul Județean Timiș va finaliza o primă parte din documentația necesară, urmând să fie demarată licitația pentru studiul de fezabilitate al proiectului.

Autoritățile din comuna Lovrin de mai mulți ani vor să construiască cel mai mare Centru de Recuperare Medicală din zona de sud-vest a ţării, obiective similare existând  în Cluj-Napoca şi Iaşi. Acest lucru va presupune folosirea eficientă, la capacități maxime a apei geotermale, este foarte bună din punct de vedere curativ pentru vindecarea unor boli, pentru reumatism, etc. „Se scoate la licitație SF-ul. Avem și documente de la Spitalul Județean, am ținut legătura cu cei de acolo, care urmează să ne sprijine în acest proiect, documentația a fost înaintată președintelui Consiliului Județean Timiș. Mi s-a promis că săptămâna viitoare va fi lansată licitația”, a explicat Marius Graur, primarul comunei Lovrin.

De interes:  CHA CHA LITIX! Episodul 31. Esca și fantasmagoriile Covid-19

Consiliul Județean Timiș ar urma să susțină financiar proiectul, care se va dezvolta pe perioada mai multor ani. Terenul pe care urmează să se construiască Centrul de recuperare, din incinta spitalului din Lovrin, a fost trecut printr-o hotărâre de Consiliu Local, în domeniul public al Consiliului Județean. “La Lovrin, din punct de vedere al Consiliului Județean, demarăm studiul de fezabilitate pentru realizarea unui Centru de recuperare medicală bazat pe apă geotermală. Acest centru ne dorim să fie în coordonarea Spitalului Județean. E un centru gândit, e un Centru de recuperare medicală post-operatorie sau un Centru de recuperare medicală în diferite situații ortopedice. Sper să demarăm cât mai repede această documentație, astfel încât la finalizarea ei să putem demara proiectarea și execuția și să beneficiem de importanța și beneficiile apei geotermale”, a subliniat Călin Dobra, presedintele Consiliului Județean Timiș.

Construcţia va fi una de anvergură și va avea aproximativ 400 de angajaţi. Asigurarea personalului necesar revine în sarcina Spitalului Judeţean Timişoara, care este parte a acestui proiect. Potrivit edilului, centrul va avea 20 de saloane cu două paturi, zece saloane cu trei paturi, trei săli de electroterapie, trei săli de kinetoterapie, o sală de analiză a mersului, două săli de masaj, două grupuri sanitare comune, cabinete pentru medici şi pentru asistente. “Va fi de dimensiuni mari, care presupune și spații de cazare, iar cabinetele medicale să fie mari, 12-14 proceduri să se execute aici. Se preconizează cam 60.000 de pacienți pe an tratați în ambulatoriu și internați 11.000 de pacienți pe an, dacă se va realiza la dimensiunile pe care le dorim noi”, a mai spus edilul comunei Lovrin.

De interes:  MARȚI, Culisele Statului Paralel: Nicușor Constantinescu rupe tăcerea într-un interviu exclusiv

Investiția este estimată la 5-6 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.