Anunțul  prefectului de Timiș, Mihai Ritivoiu, privind solicitarea unui sprijin financiar de la Guvernul României pentru susținerea termoficării a stârnit multă așteptare din partea timișorenilor. Nu doar din partea celor abonați la COLTERM, ci și din partea celor care au copii la școală sau la grădiniță.

 

„Criza energetică pe care o traversăm, cu prețuri la gaz care au luat-o razna, nu este una politică.

Doar Guvernul poate să ofere o soluție, nu doar Timișoarei, ci tuturor orașelor românești care mai au un sistem centralizat de termoficare.

 

Aș fi fericit să putem cumpăra gazul la același preț ca la București, care în baza unui contract preferențial cu compania de stat Romgaz, plătește 151 de lei/MWh, în timp ce Timișoara plătește în unele zile 550 lei, în alte 800 de lei. Dacă am avea acces la un astfel de contract, chiar și dublu față de București, să zicem la 300 de lei, Timișoara nu ar avea temperaturi scăzute la calorifere. Și nu am cere niciun ban de la Guvern, ne-am descurca singuri, chiar dacă dăm toți banii orașului să ținem la cald copiii în școli și bolnavii în spitale” a precizat referitor la acest subiect primarul Dominic Fritz..

De interes:  Prima filă din jurnalul muzical “Feli din poveste” – „Omule, deschide ochii”

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.