Prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunțat că a înaintat Guvernului solicitarea venită de la administraţia Timişoarei pentru alocarea suplimentară a sumei de 130.000.000 de lei pentru societatea de termoficare Colterm.

“Colterm a mai primit în această iarnă 54.000.000 de lei din Fondul de Rezervă Bugetară şi 15.000.000 de lei pe schema de compensare pentru consumul de energie electrică şi de gaze (40% din toate sumele din schema de compensare la nivel naţional au fost direcţionate către Timişoara)”, a declarat Mihai Ritivoiu.

El a remarcat faptul că dincolo de preţul ridicat al gazelor, marea problemă o reprezintă declararea insolvenţei companiei Colterm şi “lipsa acesteia de credibilitate consolidată în ani de zile”.

“Am identificat greşeli majore în gestionarea chestiunii încălzirii în anul 2021, dar despre acestea avem timp să vorbim în vară. În acest moment, singura prioritate este ca timişorenii să nu stea în frig. Am convenit cu preşedintele Alin Nica să susţinem şi la nivel politic demersul Primăriei de a cere noi sume din Fondul de Rezervă”, a subliniat prefectul Mihai Rtivoiu.

De interes:  Iranul neagă informaţiile privind sechestrarea unui petrolier britanic în Golful Persic

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.