Majoritatea locurilor de joacă din Lugoj sunt, de mai multă vreme, lăsate de izbeliște. Neîngrijite și năpădite de buruieni, aceste spații au devenit cu greu practicabile.

Dacă se încumetă să încerce să ajungă la tobogane sau leagăne, cei mici riscă să se piardă prin vegetația abundentă care, de cele mai multe ori, îi depășește în înălțime. Singurii „locatari” care se simt minunat în noul peisaj sunt căpușele și chiar șerpii. De vină pentru situație se pare că ar fi vremea capricioasă.

„Unde am avut sesizări, am anunțat imediat să se remedieze problemele. Zonele sunt împărțite. De cele din cartiere se ocupă Salprestul, iar de cele din parcuri se ocupă Serviciul Sere și Spații Verzi. Periodic, prin rotație, la circa două săptămâni sunt toaletate aceste locuri de joacă. Din cauza faptului că a plouat foarte mult și nu au reușit să intervină în ritm normal, lucrările s-au decalat și au apărut probleme. Vineri cei de la Salprest lucrau în cartierul Cotu Mic, urmând ca apoi să toaleteze spațiile de joacă din cartierele Micro I și Micro II. Au fost deja în ștrand și stadion. Dacă plouă, lucrările se desfășoară foarte greu”, explică Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.

De interes:  Consecintele administrarii de steroizi

Având în vedere prognoza meteo, se pare că micuții vor mai avea de așteptat pentru a beneficia de locuri de recreere adecvate. Lugojenii trimit în continuare sesizări, sperând că vocea li se va face auzită. Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei transmit că problemele cetățenilor reprezintă o prioritate.

„Dacă există locuri cu probleme mai mari, așteptăm sesizări, iar apoi se pot face modificări în program astfel încât să se intervină. Este prioritar un loc de joacă, față de un teren viran în vederea igienizării”, adaugă Cristian Galescu.

Un astfel de loc de joacă, extrem de frecventat pentru că este singurul, se află pe Splaiul 1 Decembrie, între blocurile 29 și 31. Iarba crescută peste măsură împiedică folosirea elementelor de joacă, iar reacția mămicilor spune totul: „Nu, mama, nu putem aici pentru că sunt insecte și șerpi!”.

Deocamdată, copiilor nu le rămâne decât să își folosească la maximum creativitatea și să inventeze jocuri distractive… în interior.

De interes:  Zboruri directe din Timișoara către patru destinații noi din Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.