Condiții minime ce trebuie respectate pentru a asigura siguranța pacienților în spitale 

Spitalul este văzut ca fiind un mediu sigur unde toate problemele găsesc vindecare și pacienții beneficiază de cele mai bune condiții pentru a se reface rapid. Adevărul este că în spatele acestor lucruri stau o bună organizare și gestionare a nevoilor curente, aprovizionarea cu elemente de calitate necesare în desfășurarea intervențiilor, eforturi constante de menținere a standardelor de igienă și curățenie și multe alte demersuri care împreună ajută la obținerea unui ideal sanitar. Fiecare detaliu, cât de mic, este important în acest proces, motiv pentru care este necesar ca și consumabilele, precum leucoplast pentru spitale să fie conforme standardelor medicale.

Menținerea igienei și a siguranței sanitare

Unul dintre cele mai dificile lucruri în mediile spitalicești este menținerea unui nivel optim de igienă, din cauza fluxului mare de persoane și, implicit, de virusuri și bacterii, care prezintă risc permanent de îmbolnăvire. Asta înseamnă că este nevoie de implementarea unor sisteme bine puse la punct de igienizare și dezinfectare constantă care să asigure sterilizarea tuturor suprafețelor pentru a reduce riscul de contaminare. 

De interes:  De ce sa faci o detoxifiere de zahar?

Ajustarea procedurilor la nevoile personalului

Fiecare intervenție medicală este ghidată de un set de reguli și măsuri bine puse la punct care asigură reușita acesteia. Medicii trebuie să urmărească un traseu concret în vederea menținerii stării de sănătate a pacienților în condiții optime, ceea ce impune dotarea saloanelor cu echipamente și ustensile de lucru specifice, care corespund standardelor de calitate și siguranță impuse de domeniu. 

Utilizarea unor consumabile de calitate superioară

Consumabilele sunt, de asemenea, elementele vitale care dictează felul în care se desfășoară o intervenție. Fiecare spațiu medical trebuie să fie dotat cu toate elementele de unică folosință care ajută la respectarea protocolului de lucru. De la mănuși și măști chirurgicale, la dispozitive de administrare a medicamentelor ori bandaje, pansamente și leucoplasturi, toate acestea trebuie să fie furnizate de producători autorizați care pun accent pe calitate și eficiență. Materialele utilizate în realizarea acestora sunt criteriu diferențiator în funcție de care se ia decizia de achiziție, deoarece trebuie să fie compatibile și non-iritante, să funcționeze întocmai scopului pentru care au fost create și să nu cauzeze disconfort pacientului. 

De interes:  Ședințe foto bebeluși în București

Comunicarea deschisă specialist-pacient

Un ultim aspect de bază care creează un mediu sigur pentru pacienți în spitale este comunicarea deschisă a personalului medical cu aceștia. Este important ca fiecare persoană să cunoască procedurile pe care urmează să le parcurgă și fiecare pas impus de acestea în așa fel încât să fie pregătit, fizic și psihic, și să scape de frica de necunoscut. Deschiderea și empatia medicilor fac adesea diferența în ceea ce privește experiența pe care aceștia o au în spațiile medicale.

Despre detaliile care fac diferența și felul cum poți să le exploatezi poți afla mai multe de la specialiștii MLM Medical!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.