Concurs pentru șefia Filarmonicii Banatul: ce vrea primarul de la director

Un muzician cu studii și care a și condus echipe în instituții sau organizații neguvernamentale de cultură, acesta este profilul candidatului așteptat la concursul lansat de Primăria Timișoara pentru poziția de manager al Filarmonicii „Banatul”.

 

 

Plecarea fostului director, Ioan Gârboni, cunoscut pentru multe inițiative neconvenționale, care au dus muzica clasică pe santiere, in mall-uri, in pădure sau pe malul canalului Bega, a fost una care a ridicat semne de întrebare, mai ales in privinta comisiei de evaluare.

 

Se pare că este vorba despre vântul schimbării care mătură oamenii agreați de fosta administrație. Pe de altă parte, fostul director era in conflict deschis cu sindicaliștii din institutia de cultură. 

 

„Muzica este importantă pentru Timișoara și pentru proiectul Capitalei Culturale și avem nevoie de cel mai bun ca să conducă Filarmonica în această perioadă plină de provocări.Căutăm experiență, implicare și capacitate de a canaliza energiile comunității. Construim o echipă de top în domeniul cultural pentru Timișoara și vă puteți alătura dacă aplicați, aici, pentru acest post.” precizează primarul Dominic Fritz. 

De interes:  Raportul Curții de Conturi: România s-a descurcat binișior în pandemie, dar cu mare întârziere

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.