Într-o intervenție în exclusivitate la Culisele Statului Paralel, Mitică Dragomir a relatat cum a ajuns să-l cunoscă pe tatăl fostului șef al SRI, în ultima jumătate a anilor ’80, când acesta era secretar de partid la Universitatea Babeş-Bolyai și, prin natura funcției, era responsabil și de rezultatele echipei „U” Cluj. 

„Eram comandantul Victoriei (a doua echipă a Ministerului de Interne, după Dinamo – N.R.) și mă cheamă Tudor Postelincu (ultimul ministru de Interne comunist – N.R.) “Du-te la Cluj, la profesorul Liviu Maior, că trebuie să scăpăm pe „U” Cluj de retrogradare. Când te duci la el poți să-I spui domn’ professor, când sunteți la masă, îi spui tovarășu’ colonel, că e de-al nostru”. Eu, la tupeul meu, când m-am dus și l-am văzut l-am luat cu “Ce faci, colonele?”.  

Evident că s-a făcut egal și „U” Cluj a scăpat și Dinu era antrenor. El nu știa nimic despre aranjament și vine la mine după meci “Mitică, ia-mă și pe mine în charterul tău și eu îi zic: „Vino tati!”. Urcă Dinu în avion și mă trezesc că vine Neamțu, adjunctul Poliție Capitalei, “Dă-l jos pe Dinu, că mâine ne trimite pe graniță cu rușii Postelnicu.” N-am avut încotro și m-am dus la Dinu, “Băi, Cornele, dă-te jos, mânca-ți-aș, că până mâine ne arestează ăștia pe toți”, a relatat Mitică Dragomir, la Culisele Statului Paralel.

De interes:  Culisele statului paralel | Ce șanse are ROTATIVA din România, după modelul din Israel. DE CE eșuează guvernele alternative

CITEȘTE ȘI: Cum erau spionați sportivii români de Securitate – Cine turna. ”Problema SPORTUL”, un dosar de 7.000 de pagini

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.