România va ajunge la un deficit mai mare de 6,2% dacă Guvernul României nu ia nicio măsură

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la o televiziune de știri că România va ajunge la un deficit mai mare de 6,2% dacă Guvernul României nu ia în acest moment nicio măsură.

„Dacă în acest moment nu se face o reformă administrativă în paralel cu o reformă de reducere a unor excepții fiscale -toate excepțiile însumează 75 miliarde lei- România fără nici o măsură în acest moment va ajunge la un deficit mai mare de 6,2%. Automat va duce la blocarea fondurilor UE, va duce la costuri mult mai mari de împrumut pentru a acoperi deficitul și va duce la o instabilitate politică”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a mai declarat că vor negocia deficitul bugetar cu Comisia Europeană. „A treia negociere cu Comisia Europeană  (până la 31 august) va fi pe deficitul bugetar (deficitul asumat de România e 4,4% din PIB). Încălcarea deficitului e prevăzută în PNRR, orice țară care își încalcă deficitul asumat, automat Comisia declanșează suspendarea fondurilor europene”.

Premierul a mai declarat că Guvernul va veni si cu un pachet referitor la combaterea evaziunii fiscale. Acesta mai spus că cele două ordonanțe de urgențe de reducere a cheltuielilor vor fi date concomitent.

De interes:  Fotografiile suspecților în cazul crimei dintre migranți, la Timișoara, au fost făcute publice de către poliție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.