Ce sunt fondurile europene nerambursabile si cum pot fi accesate?

Fara doar si poate ca cei mai multi dintre noi au auzit vorbindu-se despre fonduri europene nerambursabile. Acestea se refera la acele instrumente de finantare care sunt alocate tuturor statelor membre ale Uniunii Europene in vederea diminuarii diferentelor privind dezoltarea sociala si economica dintre statele membre.

Exista mai multe categorii de fonduri europene nerambursabile, iar pentru accesarea acestor surse de finantare este nevoie de urmarea unor proceduri si de depunerea unui proiect. Cele mai mari sanse pentru obtinerea sumelor alocate in cadrul diferitelor programe de finantare sunt atunci cand solicitantii de astfel de fonduri apeleaza la servicii de consultanta fonduri europene Alba Iulia.

Cum poti accesa fonduri europene nerambursabile?

Pentru a accesa fonduri europene nerambursabile trebuie sa urmezi o serie de pasi si sa respecti intocmai ghidul solicitantului.Fiecare linie de finantare are anumite criterii, astfel ca desi in linii mari conditiile de accesare a fondurilor europene sunt aceleasi, exista si diferente de care trebuie tinut cont. Pentru a avea garantia succesului in accesarea fondurilor europene, serviciile oferite de o firma consultanta fonduri europene Alba Iulia reprezinta cea mai sigura alegere.

De interes:  Alcool și țigări de contrabandă depistate de jandarmi în Piaţa Badea Cârţan

In vederea obtinerii finantarii este necesar sa te asiguri de faptul ca proiectul pentru care aplici este eligibil in domeniul sau in domeniile pentru care sunt alocate fondurile. Pe langa eligibilitatea proiectului este nevoie sa verifici eligibilitatea in calitate de beneficiar. In acest sens trebuie sa te asiguri de faptul ca entitatea cu personalitate juridica sau forma de organizare prin care aplici pentru obtinerea fondurilor europene se regaseste in conditiile de eligibilitate pentru masura de finantare pentru care aplici.

Odata ce te-ai asigurat de faptul ca atat proiectul, cat si calitatea de beneficiar sunt eligibile, urmeaza elaborarea cererii de finantare. Aceasta urmeaza a fi depusa in cadrul Programului Operational unde este incadrat un proiect pana la data limita a depunerii de cereri. Completarea corecta a cererii de finantare este adesea un factor determinant pentru obtinerea finantarii. Tocmai de aceea poti apela la consultanta fonduri europene Alba Iulia pentru a te asigura de completarea cererii de finantare conform cu cerintele din ghidul solicitantului.

De interes:  Elevii din București intră de joi în vacanță, mai devreme decât restul țării

Toti acesti pasi sunt urmati de verificarea cererii de finantare si a proiectului de catre autoritatile competente in acest sens. Odata ce este aprobata finantarea, urmeaza semnarea contractului de finantare, acest lucru certificand faptul ca urmeaza sa primesti finantarea din fondurile europene nerambursabile solicitate.

Consultanta in obtinerea fondurilor europene nerambursabile

Indiferent daca ai o afacere la inceput de drum sau vrei sa incepi un business, fondurile europene nerambursabile se pot dovedi extrem de utile pentru dezvoltarea viitoare a afacerii tale. Pentru a creste semnificativ sansele de a obtine astfel de fonduri nerambursabile, orice antreprenor poate sa apeleze la serviciile de consultanta fonduri europene Alba Iulia.

O firma specializata in astfel de servicii inseamna pregatirea din punct de vedere juridic si administrativ pentru a obtine finantarea pe diferite proiecte, dar si experienta vasta in tot ceea ce inseamna elaborarea proiectelor si in completarea cererilor de finantare. Cauta o astfel de firma consultanta fonduri europene Alba Iulia si obtine fondurile dorite pentru dezvoltarea afacerii tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.