Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara a primit ca donație un aparat de ventilație mecanică, din partea Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Dispozitivul, care poate fi folosit atât pentru ventilația non-invazivă, cât și pentru cea invazivă, va fi utilizat în cazul pacienților aflați în stare gravă, pentru a susține o frecvență respiratorie normală.

“Crucea Roșie din România își continuă acțiunea de susținere a spitalelor în lupta cu COVID-19 și donează Spitalului ‘Victor Babeș’ un ventilator de ultimă generație, în valoare de 78.250 lei. Fondurile din care s-a achiziționat acest ventilator provin din campania derulată la nivel național, România salvează România, și ne bucurăm că Timișul a fost unul din beneficiarii acestor fonduri”, spune Lucian Trif directorul Filialei Timiș a Crucii Roșii din România.

Aparatul de ventilație mecanică va intra în dotarea Secției de Terapie Intensivă a spitalului și, într-o prima fază, va fi folosit în lupta împotriva noului coronavirus.

“Aparatul acesta asigură atât ventilația invazivă, adică pacientul este intubat orotraheal, dar poate asigura și o ventilație non-invazivă. Adică, furnizează anumite presiuni care susțin frecvența respiratorie optimă a pacientului”, spune Nicoleta Barbura medic specialist, Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

De interes:  Încă 12 cabinete pentru vaccinarea cu serul Moderna vor fi deschise în mai multe județe

În dotarea Spitalului Victor Babeș din Timișoara mai sunt 38 de asemenea aparate, cele mai multe fiind folosite, în prezent, în tratamentul bolnavilor de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.