Cea mai bună bere din lume – Banat FM sound factory

cea-mai-buna-bere-din-lume

Berea este parte din cultura unei ţări. Iar dacă cineva avea vreo îndoială în această privinţă, berea belgiană a fost introdusă în patrimoniul cultural UNESCO.

În Belgia sunt produse aproape 1.500 de beri, folosindu-se diferite metode de fermentare. Anul 2016 a fost unul foarte important pentru berea belgiană. În septembrie, la Bruges a fost inaugurată prima conductă de bere din lume.

„Nu există niciun dubiu că berea belgiană a avut şi are o influenţă uriaşă pe scena mondială a producătorilor acestei băuturi”, spune scriitoarea britanică Melissa Cole. Stilul producerii berii belgiene şi al servirii ei, toate acestea sunt unice. Belgienii îşi protejează puternic această industrie şi îşi tratează produsele cu respect, iar toată lumea trebuie să ia lecţii de aici, afirmă aceasta, potrivit CNN.

Recomandări: De Koninck, Palm, Brussels Beer Project, Chimay, Leffe.

Marea Britanie

„Marea Britanie a contribuit mai mult ca oricare altă ţară la această industrie”, spune Cole, numeroase metode clasice de producere a berii aici fiind adoptate în diferite colţuri ale lumii.

De interes:  STARE DE ALERTĂ | Klaus Iohannis: ”De la 1 iunie se redeschid terasele. Se reiau competițiile sportive și se va putea merge la plajă”

IPA, India Pale Ale, unul dintre cele mai populare stiluri de bere, este originar din Regatul Unit al secolului 19. Americanii, belgienii, francezii olandezii, toţi l-au adoptat, spune Roger Protz, editor al CAMRA Good Beer Guide.

Iar în timp ce Guinness va fi mereu asociată cu Irlanda, afirmă Protz, berea neagră are de fapt rădăcini londoneze, de secol 18.

Recomandări: Kernel, Wild Card, Five Points, Fuller’s, Shepherd Neame.

SUA

„Americanii sunt cei care au revigorat dragostea lumii pentru berea artizanală”, spune Cole. Iar clima însorită din SUA, din zonele unde hameiul este crescut, a dat stilului american IPA o notă cu parfum de fructe, ce lipseşte Marii Britanii, unde aromele sunt unele condimentate, explică Protz.

Recomandări: Sierra Nevada, Anchor, Lagunitas, Sam Adams, Goose Island.

Germania

Puritatea berii germane a bifat anul acesta aniversarea cu numărul 500. În timp ce aceasta îi asigură înalta calitatea, bera germană nu va beneficia de arome moderne, pentru că sunt interzise, spune Protz. Dar Germania pare că se schimbă, mai ales Berlinul, unde tinerii producători sunt mult mai deschişi spre nou, continuă acesta.

De interes:  Descoperiri pe care nimeni nu le poate explica – Obeliscul neterminat, Egipt – Banat FM

Recomandări: Schneider Weisse, Früh, Weihenstephan, Ayinger, Augustiner-Bräu.

Australia şi Noua Zeelandă

Australia şi Noua Zeelandă se scutură de vechea reputaţie, criticate pentru berile foarte acidulate, şi arată acum Europei nişte băuturi fantastice.
Recomandări: Malt Shovel, Feral, Bootleg (Australia), Epic, Tuatara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.