O grupare de pe internet autointitulată ”Clanul Leilor” a reușit să pătrundă pe aplicațiile pe care se desfășoară orele online ale elevilor, unde postează mesaje obscene, scrie realitatea.net

Grupul, ai cărui membri fondatori sunt, în prezent, necunoscuți, intră în timpul orelor virtuale ale elevilor cu ajutorul link-urilor și parolelor oferite, cel mai probabil, chiar de către aceștia.

Membrii ”Clanului” își filmează intervențiile care conțin, de cele mai multe ori, obscenități, și le postează pe mai apoi pe YouTube, unde au sute de mii de vizualizări.

De cele mai multe ori, reacția cadrelor didactice care cad victime este una de stupoare, existând și situații când profeosirii nu știu efectiv ce se întâmplă sau cum să reacționeze. Mai mult, se pare că profesorii nu reușesc să îi elimine pe intruși din sesiunile video și asta pentru că nu au setările videoconferințelor reglate în așa fel încât să dețină controlul complet asupra intervențiilor.

În tot acest timp, contul ”Clanul Leilor ” de pe YouTube are deja peste 22.000 de urmăritori, majoritatea  fiind minori și adolescenți. Aparent, canalul a fost înființat în urmă cu doar două luni.

De interes:  Ultimele zile de vacanță pentru fotbalistele reșițene. Lotul ACS Banat Girls se reunește luni – Banat FM

Gruparea își organizează ”raidurile” pe platforma Discord, sub coordonarea unui personaj a cărui identitate online este ”Valentin Mihai”.

Este de așteptat ca poliția să deschidă o anchetă în acest caz. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.