Folia mulcire usureaza munca in agricultura

Cine negociaza la sange cu agricultorii in piata pretul unui kilogram de rosii, de vinete sau de castraveti ar trebui sa stie cata munca si cata cheltuiala stau in spatele produselor perfecte care stau expuse pe tarabe si care vor fi transformate in hrana gustoasa si sanatoasa.

Mai intai se proiecteaza solarul sau terenul in care vor fi cultivate plantele. Apoi agricultorul cumpara folie Perita si pune la punct solarul. Urmeaza pregatirea pamantului ca plantele sa se dezvolte repede si bine. Se sapa, se marunteste si se aplica ingrasamantul natural si se sadesc manual sutele de rosii, de vinete si de ardei.

Oamenii stau aplecati, fixeaza bine plantele in orificiile facute special, apoi strang pamantul in jurul lor. Noroc cu folie mulcire ca altfel randurile de plante ar trebui curatite de buruieni tot timpul.

Buruienile sunt si rezistente si oportuniste. Cand este seceta, ele depasesc plantele in inaltime si le iau totul: apa, substantele nutritive si lumina soarelui.

Daca nu se pliveste la timp, plantele nici nu se mai vad din cauza buruienilor si pot fi smulse in acelasi timp cu ele. Dar folia mulcire face minuni. Ea pastreaza cultura perfect curata si orele de plivit dispar din grila de ingrijire. Pentru ca plantele sunt libere, nu mai sunt obligate sa concureze cu agresivele buruieni, se dezvolta frumos si ajung la maturitate cu 2-3 saptamani mai devreme.

De interes:  Culisele statului paralel | Omul de afaceri Iosif Armaș, dezvăluiri EXCLUSIVE despre vinovații care au distrus stațiunea Băile Herculane

Cercetatorii au stabilit ca plantele din solar care sunt protejate si de folie mulcire au asigurata o protectie dubla:

  1. fata de factorii de mediu care nu sunt mereu blanzi cu formele de viata.
  2. fata de categoria vasta a daunatorilor care pot distruge plantele, daca nu se intervine la timp.

Mai intai folia solar Perita impiedica soarele puternic sa arda plantele, umbrindu-le in zilele caniculare. Folia mulcire pastreaza si ea umiditatea din sol, asigurandu-i plantei si hrana si apa tot timpul. Ele fac front comun in timpul verii, dar si cand este frig lucreaza impreuna.

Dar la sfarsitul iernii si inceputul primaverii foliile cumparate de pe site-ul magazinului Perita pot proteja plantele? Evident ca au capacitatea de a spori temperatura si de a nu permite gerului sa intre la plantele sensibile.

O ninsoare urmata de inghet, cand rosiile au deja 7-8 centimetri inseamna dezastru fara aceste sisteme de protectie care prin aditivii continuti pot spori temperatura cu zece grade cel putin. In plus, zapada si grindina nu au acces la culturi.

Nu exista o alta folie solar la fel de buna ca Perita, fiindca:

-la fabricarea ei s-au utilizat tehnologii de inalta performanta. Ea nu este un produs oarecare pentru agricultorii care isi fac solarii, ci unul de top. Fermierii care doresc cele mai bune recolte nu pun o alta folie pe solarul lor.

-cu toate ca este cea mai buna folie, pretul onest stimuleaza romanii sa o cumpere si sa o foloseasca, de aceea este unul dintre cele mai comandate produse.

De interes:  În Elveţia a devenit ilegal să fierbi crustaceele vii – Banat FM

-in desele lor comentarii despre produsele comandate direct de pe site-ul Perita, clientii si-au exprimat multumirea fata de durata mare de viata a foliei pentru solarii, mentionand ca depaseste mult termenul de garantie oficial. Daca pe site-ul magazinului este precizata o garantie oficiala de 5 ani in cazul foliei mai groase, in realitate, produsul a rezistat 8 ani. Clientii nu mint, iar evaluarile lor pot fi gasite pe internet.

-datorita aditivilor continuti, luminozitatea din sera este maxima si benefica plantelor. Lumina alba este distribuita 90 % prin intermediul acestei folii.

-faciliteaza procesul complex si indispensabil de fotosinteza al plantelor care sustine viata.

-rezista la vanturi puternice, la grindina si la caderile de zapada. Zapada aluneca de pe solar si nimic nu poate distruge adapostul facut de fermierul iubitor pentru plantele sale in care a investit munca, bani si multa iubire. Agricultorii fac din pasiune ceea ce fac, adica ajung sa iubeasca pomii, animalele, florile si plantele.

-cand nu este folosita, poate fi facuta sul si pastrata in magazie la loc curat.

-grosimea foliei pentru solar Perita este variata, cumparatorul alegand-o in functie de sensibilitatea plantelor si de conditiile climatice din locul in care este amplasat solarul. Acum si cele mai aspre si aride zone pot deveni fertile datorita foliilor protectoare si priceperii si muncii fermierului.

De interes:  În plin război, România se pune la adăpost. Va cumpăra sistem anti-drone de ultimă generație

Revenind la folie mulcire, ea este la fel de necesara ca folia pentru solar fiindca ii ofera timp fermierului sa se ocupe de alte activitati si ii simplifica eforturile depuse pentru a avea o recolta bogata.

Folia de mulcire este garantata 6 luni si poate fi montata atat manual, cat si cu utilajele, dimensiunile acesteia fiind variate.

Folia microporoasa aflata de asemenea in stocul magazinului online poate fi folosita si pentru protectia pomilor inca din primavara, cand dupa ce au dat mugurii vine inghetul, compromitand recolta viitoare.

In trecut, gospodarii adunau vreascurile din livada si le ardeau ca fumul sa ridice putin temperatura, in prezent, sistemele de protectie s-au perfectionat si ele pot fi utilizate fara efort.

Magazinele care pun la dispozitie agricultorilor atat de ocupati produse online sunt demne de toata lauda. Mai mult de-atat, dupa plasarea si finalizarea comenzii, marfa ajunge la adresa specificata de catre cumparator.

Agricultura este o ocupatie utila in toate tipurile de societati, fiindca asigura hrana oamenilor. In plus, pamantul romanesc trebuie sa fie lucrat, fiindca este fertil si legumele de pe el sunt mult mai gustoase decat cele din strainatate.

Legumele romanesti sunt mai proaspete decat cele aduse din alte tari si tratate special sa nu se strice pentru ca trebuie sa reziste si in timpul transportului si in depozite.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.