Sinuzita este o boală cu care se confruntă mai mult de jumătate din populație, iar dacă nu este ținută sub control și tratată corect, poate avea efecte grave. Sinuzita poate fi de mai multe tipuri, fiind o inflamație a sinusurilor paranazale, clasificată în funcție de gravitatea sa. Nu trebuie să te sperii, nu este o boală gravă și se poate trata dacă te informezi, iei în calcul sfaturile specialiștilor și ai grijă de sănătatea ta. Cauzele sale sunt diverse, sinuzita provenind din infecții bacteriene, virale sau chiar fungice. Anumiți factori pot crește riscul apariției sale, cum ar fi : sistemul imunitar slăbit, alergiile, polipii, infecții ale plămânilor, expunerea la mucegai și deviația de sept.

Iată, în continuare, cum se tratează sinuzita :

  1. Încearcă remedii naturiste dacă nu suferi de o formă gravă de sinuzită

În cazul în care nu vrei să iei medicamente încă de la început, poți încerca anumite leacuri cu care nu dai greș. Încă din antichitate, când nu existau medicamente, femeile știau cum să trateze anumite boli, fiind o soluție bună, ceaiurile și plantele nu au cum să îți facă rău! Inhalarea ceaiurilor sau a aburilor de apă fierbinte în care se adaugă diferite uleiuri esențiale de mentă, eucalipt, mușețel și utilizarea compreselor calde la nivelul frunții și nasului sunt niște metode foarte bune pe care ar trebui să le încerci. Un alt remediu ar fi tratamentul în salină, hidratare, odihnă și evitarea locurilor friguroase.

  1. Tratamentul medicamentos dacă nu funcționează cel naturist
De interes:  Canotorii timișeni, din nou la înălțime! De data aceasta, la Campionatul Mondial din SUA

În funcție de tipul de sinuzită și ce o provoacă ți se recomandă și medicamentele. Dacă este provocată de o infecție bacteriană și nu o poți trata după o lungă perioadă de timp, ar fi indicat să urrmezi un tratament cu antibiotice. Când sinuzita apare din cauza unor alergii, este recomandat să-ți cumperi antihistaminice. Pe lângă acest tratament, este important să utilizezi picăturile nazale Colargol de la Vegis.ro și antiinflamatoare pentru a reduce inflamația de la nivelul frunții. Nu uita că sinuzita poate apărea și din cauza infecțiilor fungice, iar în acest caz ți se recomandă antifungicele.

  1. Tratamentul chirurgical

În situația în care sinuzita ta este atât de avansată încât nu se tratează cu niciun tratament de mai sus, va trebui să recurgi la tratamentul chirurgical. Însă nu te speria, intervenția chirurgicală în tratarea sinuzitei este printre cele mai ușoare și rapide. Aceasta este efectuată sub anestezie generală, îndepărtând țesutul care blochează căile aeriene. Este indicat să consulți un specialist, iar el va decide ce trebuie să faci pentru tratarea sinuzitei. Ți se va prescrie și un tratament medicamentos după cel chirurgical, pentru a preveni reapariția sinuzitei.

Prin urmare, orice tip de afecțiune trebuie luat în serios, printre care se află și sinuzita. Este bine, pe cât poți, să o previi cu vizite regulate la medic, evitarea expunerii fără căciulă sau fără un element de protecție în anotimpurile reci, să respecți regulile de igienă, să îți speli mâinile cât de des posibil, și să nu uiți de hidratare și o alimentație sănătoasă.

Sursă foto : Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.