Ce poti face pentru ca rufele proaspat spalate sa aiba un miros placut

Poate ca ti s-a intamplat sa iti scoti rufele din masina de spalat observand ca acestea au un miros mai putin placut. Acest lucru se poate intampla fie din cauza supraincarcarii masinii de spalat, aparitiei mucegaiului in masina de spalat, folosirii unei cantitati prea mari sau prea mici de detergent de rufe, fie din alte cauze.

Sa obtii rufe proaspat spalate mirosind grozav poate fi insa destul de usor, mai ales daca urmezi cateva sfaturi simple, cum ar fi cele din randurile care urmeaza.

​Curata bine masina de spalat!

Incepe prin a elimina orice urma de mucegai din masina de spalat. Asa cum poti folosi otet pentru a indeparta urmele dificile de pe haine, poti folosi otet alb pentru a curata interiorul masinii de spalat. Obtine o solutie facuta din cantitati egale de apa si otet. Apoi, umple compartimentul de albire al masinii si da drumul la ciclul de autocuratare daca ai unul. Dupa ce masina si-a terminat programul, ia un burete sau o carpa moale si sterge garniturile pentru a indeparta mucegaiul.

De interes:  Cum să devii un blogger de succes: Ghidul complet pentru începători

​Lasa usa masinii de spalat deschisa.

Odata ce masina ta de spalat si-a terminat un program, scoate-i rufele si lasa usa deschisa pentru cateva ore, in asa fel incat sa se poata aerisi. Mucegaiul prefera locurile intunecate si umede, asa ca o buna circulatie a aerului si lumina soarelui vor ajuta la prevenirea aparitiei acestuia.

​Foloseste detergentul potrivit si cantitatea corecta.

Daca rufele tale nu miros bine dupa ce le scoti din masina de spalat, poate ca, pur si simplu, nu folosesti un detergent bun sau poate ca il folosesti intr-o cantitate prea mica sau mult prea mare. Pentru un efect garantat, ideal ar fi sa optezi pentru un detergent profesional si sa folosesti un parfum de rufe concentrat. Urmand acest sfat, in mod sigur, hainele tale vor mirosi grozav!

​Nu supraincarca masina de spalat!

In ziua spalarii rufelor, rezista tentatiei de a face munca mai rapid, supraincarcand masina. O parte a spalarii corecte a rufelor implica incarcarea potrivita a masinii. Masina de spalat nu ar trebui sa fie niciodata plina mai mult de 60%. Hainele au nevoie de spatiu pentru a se misca daca vrei sa se curete corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.