implant_dentar

Desi tehnologia dentara a evoluat intr-un ritm fascinant in ultimele decade, igiena dentara este intr-un declin constant datorita afectiunilor cauzate de stilul nesanatos de viata. Astfel, obiceiurile societatii moderne duc la deteriorarea dentitiei, iar raspunsul medicinei moderne este reprezentat de implantul dentar.

Unul dintre cele mai mari beneficii prezentate de un implant dentar de calitate, afirma specialistii din cadrul clinicii stomatologice Dental Excellence, este ca vei putea sa ai in continuare o viata sociala activa chiar daca ai ajuns la varsta batranetii. Atat din punct de vedere medical, cat si emotional, persoanele care apeleaza la tratamentele cu implant dentar sunt intr-o stare mai buna, indiferent de varsta.

Cand esti prea in varsta pentru a solicita un tratament cu implant dentar?

Cu toate ca exista o preconceptie potrivit careia implantul dentar nu este o solutie viabila in cazul persoanelor in varsta, medicii afirma ca acest tratament este la fel de eficient pentru varstnici cum este pentru persoanele tinere.

De interes:  3 pasi esentiali in cautarea sufletului pereche

Osteoporoza este o afectiune de sanatate intalnita la multe persoane in varsta, insa daca este tratata, aceasta nu va exclude tratamentul cu implant dentar. Specialistii in implantologie afirma ca persoanele ce au depasit varsta de 80 de ani se pot bucura de acest tratament chiar si atunci cand osul in care urmeaza sa fie inserata radacina artificiala a parcurs fenomenul de resorbtie.

Tratamentul cu implant dentar permite persoanelor in varsta sa mestece mai bine si sa aleaga dintr-o gama variata de alimente, asigurand corpului nutrientii necesari si evitand aparitia afectiunilor tractului digestiv. In plus, beneficiarul acestei proceduri stomatologice inovative poate avea un stil de viata activ, putand sa socializeze la fel ca si o persoana cu dinti naturali.

Recuperarea dupa procedura

Ideal este ca medicul care va efectua procedura de inserare a implantului dentar sa fie un chirurg cu experienta in tratarea persoanelor in varsta. Astfel, vei sti ca orice informatie legata de starea generala de sanatate este atent analizata si comparata cu alte cazuri similare care au fost finalizate cu succes. Recuperarea in urma procedurii va dura mai putin decat cea necesara in cazul extractiei dentare. Dupa operatia de inserare a implantului dentar este posibil sa ai un mic disconfort timp de 3 pana la 5 zile, asemanator senzatiei de gingie inflamata, insa acest disconfort va fi mult atenuat cu ajutorul medicatiei prescrisa de catre medicul implantolog. In functie de situatia clinica, medicul poate decide atasarea unei lucrari dentare imediat sau dupa circa 3 luni, perioada in care implantul dentar urmeaza procesul de osteointegrare.

De interes:  Ce trebuie să știi când cumperi o mașină second hand

Care sunt optiunile de tratament?

Pe langa implantul dentar de sine statator, care va fi compus dintr-o radacina artificiala, un bont protetic si o coroana dentara ce imita perfect aspectul si functionalitatea unui dinte natural, ai la dispozitie doua variante de tratament:

– plasarea a doua pana la 4 implanturi pe o arcada dentara, in functie de numarul de dinti naturali ramasi, cu rolul de a sustine o proteza detasabila. Medicii recomanda aceasta optiune datorita stabilitatii crescute fata de proteza simpla, a confortului si a functionalitatii mai bune;

– efectuarea unei lucrari fixe pe implanturi. In acest caz, specialistul va insera intre 4 si 6 implanturi pe o arcada dentara, peste care se va atasa o lucrare dentara fixa. Avantajul acestei variante este stabilitatea lucrarii.

In cazul in care vrei sa beneficiezi de cele mai eficiente tratamente cu implant dentar disponibile in prezent, programeaza o vizita la clinica stomatologica Dental Excellence!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.