Cătălin Rufă se agață de piciorul CSM-ului! Omul de afaceri mai vrea bani de la Reșița – Banat FM

Păguboasa colaborare a Reșiței fotbalistice cu omul de afaceri Cătălin Rufă continuă să afecteze imaginea grupării rosso-nere din Valea Domanului, chiar și după ce Consiliul Local reșițean a scăpat de piatra de moară ce-i fusese legată de picior. Subiectul ce părea definitiv închis e readus astăzi în actualitate, într-un articol ce apare pe site-ul unei cunoscute publicații cu profil sportiv. Sub titlul „CSM Reșița și Sportul Snagov au același finanțator! Scandal în Liga 2 și ce spune FRF”, autorul reia povestea sosirii lui Rufă în municipiul de pe Bârzava: în vara lui 2013, omul de afaceri prelua clubul vâlcean Damila Măciuca, pe care-l muta în Valea Domanului, sub denumirea de Metalul Reșița. Se parafa atunci un contract de asociere în participațiune cu autoritățile locale, pe o durată de 49 de ani. Prietenia a luat sfârșit însă în 2016, când Rufă a fost alungat și a adus echipa la porțile Bucureștiului, schimbându-i numele în Sportul Snagov. „Urmele asocierii par să fi rămas însă vii până astăzi”, spune jurnalistul „când același Consiliu Local Reșița e finanțator și la CSM, și la Sportul. La ultimii însă doar scriptic, fiindcă banii se duc eminamente către gruparea proaspăt promovată din L3.” Ceea ce nu spune, sau nu știe autorul articolului, e faptul că întreruperea colaborării cu Cătălin Rufă a fost concretizată într-un document prin care Consiliul Local iese din acționariat, cesionându-și acțiunile către omul de afaceri. Acordul stipulează negru pe alb, cu subiect și predicat: Consiliul Local declară că renunță la acțiuni în schimbul primirii prețului simbolic de 1 leu, iar Cătălin Rufă declară că primește acțiunile, în schimbul achitării prețului de 1 leu. Falsul litigiu e întreținut artificial de Cătălin Rufă, spune consilierul local reșițean Hadrian Popescu.

De interes:  Dolj: Marcajul drumului trasat peste cadavrul unei pisici


„E o telenovelă întreținută artificial de domnul Edmond Cătălin Rufă. Nu are nicio bază legală, clubul nostru, CSM Reșița, nu riscă absolut nimic. Lucrurile au plecat de la o sesizare pe care acest domn a făcut-o la Federația Română de Fotbal, și în care susține că noi, Consiliul Local Reșița, am fi acționari în două cluburi, respectiv clubul dumnealui, unde am avea 44%, respectiv CSM Reșița, pe care îl deține Primăria. Pot să vă prezint contractul de cesiune a acțiunilor. Ce se spune, în mare, aici: acțiunile deținute de Consiliul Local au fost cesionate către domnul Edmond Cătălin Rufă cu frumoasa sumă de un leu. Contractul este din 2.06.2016. Pe verso există semnătura domnului Rufă.”
„Noi, de un an și ceva construim o echipă frumoasă în Valea Domanului, cred că acest lucru se vede și pe teren. Îmi pare rău că a apărut această situație, care nu văd cum ar putea să afecteze clubul nostru. Vă spun sincer, mă așteptam să apară, pentru că se discuta pe la colțuri. Odată cu rezultatele bune obținute de CSM Reșița în Liga a II-a au apărut și aceste probleme care nu au nicio legătură cu latura sportivă. Am discutat și cu jucătorii, cu antrenorii, și au înțele că suntem un club cât se poate de serios, și că avem Primăria și Consiliul Local alături de noi. Nu avem restanțe financiare față de ei, și nu trebuie să-i afecteze în niciun fel ceea ce scriu unele ziare amatoare de scandal”, a spus, la rândul său, Cristian Bobar, șeful grupării din Valea Domanului.
Jurnalistul de la București anunță însă că această ciorbă reîncălzită a aprins spiritele pe axa Reșița-Snagov-FRF, și că Federația verifică situația în urma unei sesizări a lui Cătălin Rufă. Mai mult, Rufă susține că, în baza asocierii din 2013, Consiliul Local Reșița ar mai datora Snagovului, ex-Metalul Reșița, suma de 5 miliarde de lei vechi.
„Cred că domnul Cătălin Rufă a încercat un șantaj la adresa clubului nostru, încercând, prin tertipuri de felul ăsta, să ne aducă cumva la masa negocierilor, pentru a mai stoarce vreo sumă de bani de la Consiliul Local Reșița”, este de părere consilierul Hadrian Popescu.
În ceea ce privește insinuările că echipa CSM Reșița n-ar fi avut drept de promovare din cauza acestui presupus litigiu, Federația precizează că nu se pune problema unei astfel de măsuri. Prin sectorul juridic, FRF a explicat că „efectuăm verificări cu privire la situația celor două cluburi, urmând să se dispună măsurile necesare în situația în care se constată încălcări ale normelor de integritate impuse prin Regulamentele FRF în vigoare. Cu toate acestea, precizăm că nu există nicio normă regulamentară care să impună restricționarea dreptului de promovare într-un eșalon superior pentru situația invocată și, prin urmare, o astfel de măsură ar fi nejustificată”. Și, în timp ce câinii latră, caravana trece: întrecerile Ligii a II-a merg înainte, CSM Reșița e pe locul trei, Sportul Snagov, pe 20.

De interes:  Lista actualizată a unităților de învățământ din Timiș unde se aplică scenariul roșu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.