Încep emoțiile pentru absolvenții de liceu care susțin, începând de mâine, examenul maturității


Încep emoțiile pentru absolvenții de liceu care susțin, începând de mâine, examenul maturității. 291 de absolvenți de clasa a XII-a s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului în Caraș-Severin.
În Banatul de munte 291 de absolvenți de liceu își vor încerca din nou norocul la examenul de baclaureat. În Caraș-Severin examenul maturității se va desfășura la trei unități de învățământ: Liceul tehnic din Reșița, Liceul Tehnologic Dacia din Caransebeș și Liceul Tehnologic Mihai Novac din Oravița.
Mâine 21 august va avea loc proba scrisă la limba și literatura română, joi 22 august se va desfășura proba la limba și literatura maternă, vineri 23 august candidații vor trebui să rezolve cerințele probei obligatorii a profilului, istorie pentru cei de la uman și mqatematică pentre cei de la real, iar luni 26 august va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. În perioada 27 august-3 septembri va avea vor avea loc probele de evealuare a compoetențelor de comunicare în limba română, o limbă de circulație internațională și a competențelor digitale, și tot în 3 septembrie se vor afișa primele rezultate ale sesiunii de toamnă a examenului de baclaureat, iar în 7 septembrie vor fi afișate rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor.
Conform calendarului național de desfășurare a examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, în județul Caraș-Severin avem două centre de examen: la Colegiul Tehnic din Reșița, unde mâine la proba scrisă la limba și literatura română avem înscriși 125 de candidați, respectiv la Liceul Tehnologic Dacia din Caransebeș, cu subcomisie la Liceul Tehnologic Mihai Novac din Oravița; pentru Liceul Tehnologic Dacia Caransebeș ca și centru de desfășurare a examenului, avem înscriși 117 candidați pentru proba de mâine, iar ca și centru de examen la Liceul Tehnologic Mihai Novac din Oravița, mâine, avem înscriși 49 de candidați. Ca și centru de evaluare vom corecta, ca de obicei, lucrările dintr-un alt județ, centrul zonal de evaluare fiind la Colegiul Economic al Banatului Montan”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ, Ion Moatăr.
În sesiunea din vară a bacalaureatului peste 1.853 de absolvenți de clasa a XII-a au obținut note peste 6 la sesiunea de vară a Bacalaureatului. Rata de promovare este de 61,90% în Banatul de munte. Dintre aceștia 147 nu s-a prezentat la cel puțin o probă a examenului și 4 au fost eliminați. 646 de elevi nu obținut nici măcar media 5, iar 127 au reușit să obțină medii peste 5 dar sub 6. 1.056 de candidați au obținut medii peste pragul notei 6, iar în Banatul de munte s-au înregistrat două medii de 10 în urma afișării primelor rezultate ale examenului de Bacalaureat.

De interes:  Peste 1900 de persoane au fost angajate în ultimele 6 luni în Banatul montan – Banat FM

foto: arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.