A căzut evaluarea după care s-au distribuit banii din Programul Național de Redresare și Reziliență pentru reabilitarea castelelor. Muzeul Banatului adăpostit de Castelul Huniade rămâne tot în paragnă. Deși s-a clasat pentru promovare, castelul nu a fost eligibil pentru finanțare. Castelul Huniade a fost plasat pe locul 6, sub linie, și se află pe lista de rezervă.

Consiliul Județean Timiș a aplicat pentru finanțare prin PNRR pentru proiectul de reabilitare a Castelului Huniade. 

Președintele CJ Timiș susține că va contesta procedura: ”Nu avem nici ordinea, nici punctajul nici criteriile de evaluare. Am sesizat între criteriile de evaluare, mai ales la noi, câteva… discrepanțe flagrante, să le spunem noi erori. La criteriul de accesibilitate, castelul Huniade a luat 15 puncte în loc de 20, ca și când castelul nostru, care e în centrul Timișoarei este greu accesibil, adică nu e maxim accesibil pentru public. Ceea ce e absurd, unele castele, chiar cele trei nu sunt în orașe, sunt chiar destul de depărtate de anumite orașe. Sunt câteva lucruri care ne-au ridicat semne majore de întrebare, legată de punctarea celor de la București.

De interes:  Olguța Vasilescu: „Modificarea 9,4% la pensii ne privește pe noi și copiii noștri. PNRR se poate renegocia punctual. Se numește optimizare”

De asemenea, acordarea de zero puncte din 20, dacă nu mă înșel, zece puncte, la locurile de muncă, zero puncte la crearea de noi locuri de muncă, deși noi am spus acolo explicit că se creează 20 de noi locuri de muncă prin reabilitare. Evident mai sunt și alte neconcordanțe. Timișoara merită să aibă acest obiect de investiție. Nu e normal ca un asemenea obiectiv să fie în urma altor asemenea altor obiective de investiții din altă parte de țară, cu tot respectul pentru acele obiective și pentru oamenii care se îngrijesc de acele obiective. Vom face contestație, inclusiv în instanță pentru a ne câștiga dreptatea”, aspus șeful CJ Timiș.

Pentru promovare prin PNRR, Castelul Huniade a fost eligibil să primească 30.000 de euro, obținând 55 de puncte din 85, iar la reabilitate 15 de puncte din 40. 

 

 

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.