Poliţiştii din Timişoara sunt în alertă după răfuiala dintre migranţi în urma căreia un afgan a fost ucis, iar altul a fost rănit grav. Atacatorii sunt căutaţi şi acum.

Imediat după incident au fost organizate filtre în zona Gării de Nord iar polițiștii i-au ridicat pe toți migranții care își găsiseră adăpost în cladirile părăsite din zonă. Astfel de acțiuni au mai avut loc de-a lungul timpului și, de fiecare dată, în casele respective erau descoperiți migranți pe care poliția îi ridica, dar aceștia se reîntorceau mai apoi în zonă. Scopul lor este să ajungă în vestul Europei, iar Timișoara reprezintă locul ideal de unde speră să poată pleca mai departe, datorită apropierii de frontierei cu Ungaria.

 În căutarea celor care ar fi făcut parte din grupurile de afgani care s-au încăierat polițiștii au patrulat prin zona Gării de Nord, dar au extins căutările și în comunele limitrofe, unde se știe că se adăpostesc migranți, ba chiar și pe autostradă pe unde ar putea circula vehicule în care aceștia să încerce să ajungă la graniță. Totodată a fost cerut și sprijinul Poliției de Frontieră.

De interes:  Culisele statului paralel | ȘANSELE lui Dacian Cioloș de a forma viitorul guvern. Ce i se pregătește lui SuperCîțu

Cât despre cele întâmplate ieri, părerile martorilor sunt împărțite. Unii spun că migranții care s-au încăierat se stiau între ei, alții că cele două grupuri s-au întâlnit întâmplător. Cert este că două persoane au fost înjunghiate dar au reușit să fugă din locul unde au fost rănite. Nu au ajuns însă prea departe și s-au prăbușit. Unul dintre ei, în vârstă de 27 de ani, nu a mai putut fi salvat, celalalt, înjunghiat în torace, se află internat la spital, în stare stabilă.

Nu este primul incident grav din vestul țării în care sunt implicate migranți. În decembrie 2020 o răfuială între aceștia s-a încheiat sângeros, într-o comună de lângă Arad. Acolo au fost descoperite pe un câmp trupurile neînsufleţite a doi bărbaţi afgani, iar un al treilea migrant a fost transportat la spital cu răni grave.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.