Care este legătura între forma feței și alegerea ramei ochelarilor

Ramele pe care le alegi îți influențează destul de mult înfățișarea. Diferența dintre o ramă de ochelari potrivită și una care s-ar putea să nu-ți placă este dată de modul în care aceasta îți complimentează trăsăturile faciale. 

Pe piață găsești numeroase tipuri de rame de ochelari, de la cele rotunde, pătrate, dreptunghiulare la aviator și cat eye. Este recomandat să-ți alegi o ramă în funcție de forma feței tale. Află în continuare care sunt motivele care stau la baza acestei alegeri și de ce forma feței poate decide ce ți se potrivește cel mai bine. 

Află care este forma feței tale

Pentru a face o alegere corectă, inițial trebuie să stabilești în ce categorie se încadrează chipul tău:

  • Triunghiulară: se caracterizează prin frunte lată și pomeți mari, care se îngustează într-o bărbie mică;
  • Rotundă: fruntea, obrajii și bărbia sunt similare ca lungime și lățime, iar bărbia este ușor rotunjită;
  • Pătrată: lungimea și lățimea feței sunt aproape egale cu maxilar bine definit;
  • Ovală: lungimea feței este puțin mai mare decât lățimea în dreptul pomeților și linia maxilarului este subtil curbată;
  • Diamant: bărbia ascuțită, pomeții lați și proeminenți, iar lungimea feței are măsura cea mai mare;
  • Inimă: bărbia ascuțită și îngustă, fruntea lată, iar linia superioară a părului este în formă de V.

Este important de menționat că aproape nimeni nu are o față perfect în formă de inimă, cerc, pătrat și așa mai departe. Cele mai multe chipuri sunt, de fapt, o combinație între câteva forme, iar aceasta este o veste bună deoarece înseamnă că există o mulțime de ochelari care ți-ar sta bine. 

Cum alegi ramele ochelarilor în funcție de forma feței

După ce ai aflat care este forma feței tale, poți începe să cauți rame care să te avantajeze mai bine. Iată care sunt legăturile între forma feței și cea a ramei!

Rame pentru forma triunghiulară a feței

Pentru a-ți complimenta trăsăturile și a da iluzia unei părți inferioare mai mari, caută rame care au o structură complet opusă feței tale. Este recomandat să optezi pentru rame mai late în partea de sus și mai înguste în cea de jos, cum ar fi modelele cat-eye sau cele de tip browline. O altă modalitate prin care poți echilibra proporțiile feței este să alegi ochelari fără ramă

Rame pentru forma pătrată

Dacă ai fața pătrată este indicat să eviți ochelarii care au linii drepte, rigide, deoarece pot atrage atenția asupra maxilarului. Complimentează-ți fața cu rame ovale sau rotunde, astfel încât să-ți îndulcești trăsăturile și să oferi senzația de alungire a chipului. Pentru a-ți scoate ochii în evidență, poți opta pentru rame colorate. 

Rame pentru forma rotundă

Atunci când alegi ochelari pentru fața rotundă, cel mai important lucru de reținut este să optezi pentru rame care au mai multe unghiuri și linii drepte. Alege rame dreptunghiulare sau chiar în formă hexagonală. În acest mod poți da senzația unei fețe mai alungite.

Rame pentru fața în formă de inimă

Dacă ai fața în formă de inimă, poți lua în calcul rame cat-eye sau în stil fluture. Acestea sunt mai late în partea de sus și se extind puțin în afara frunții, iar partea rotunjită de jos se echilibrează cu bărbia ascuțită.  

Rame pentru fața în formă de diamant

Caută rame care să atragă atenția asupra ochilor tăi, dar care să aducă și un contrast delicat cu trăsăturile ascuțite. Ramele curbate, cu linii fine, tind să fie deosebit de complementare pentru fețele în formă de diamant. Unele dintre cele mai potrivite opțiuni pe care le ai la dispoziție sunt ramele stil browline, cele ovali, cat-eye sau ochelarii dreptunghiulari. 

Rame pentru formă ovală

Dacă ai fața în formă ovală, alege rame care subliniază echilibrul natural și adaugă unghiuri subtile curburii feței tale. Optează pentru rame la fel de late precum cea mai mare parte a feței tale, care este de obicei zona din jurul ochilor. Ai de ales între rame pătrate, dreptunghiulare, browline sau în diferite forme geometrice. 

Așadar, anumite rame pot accentua trăsăturile pe care dorești să le scoți în evidență sau pot echilibra anumite linii și unghiuri pe care fața ta le are în mod natural. Dacă nu ești sigur ce rame ți se potrivesc, probează mai multe modele diferite în magazinele de optică și alege rama care se armonizează cel mai bine cu chipul tău. 

De interes:  Accident mortal in localitate Zăvoi! Două persoane au decedat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.