Tu bei cafeaua în cel mai potrivit moment al zilei? Chiar dacă obișnuiești să o consumi dimineața, pentru un plus de energie benefic întregii zile, experții afirmă că putem discuta despre un interval de timp mult mai bine definit. Conform unui studiu realizat de neurologi ai Universității din Köln, perioada optimă pentru servirea unei cești de cafea (raportat la beneficiile pe care le oferă acest lichid) este cuprinsă între 9:30 și 11:30. Mai multe informații interesante despre acest subiect, în rândurile de mai jos: 

Ceasul nostru biologic și nivelul de cafeină ingerat

Studiile realizate au relevat faptul că legătura dintre cafeină și starea de bine pe care o resimțim, atunci când consumăm cafea bună la primele orele ale dimineții, are legătură cu nivelul de cortizon din organism. În fiecare dimineață, cantitatea acestui hormon atinge pragul maxim în intervalul orar 8:00-9:00. După trecerea acestei perioade, nivelul acestuia din organism începe să scadă ușor.  

 

De interes:  Piese auto pentru Mazda

Nivelul de cortizon și cafeaua consumată la primele ore 

Atunci când cafeaua este consumată la primele ore ale dimineții, atunci când discutăm despre un nivel de cortizon aflat încă la cote mari, cafeina va interacționa cu acest hormon. Această interacțiune determină în timp o imunizare a organismului la cafeină, așadar, cafeaua consumată la ore incorecte nu va mai veni la pachet cu efectele scontate: anularea senzației de oboseală; obținerea unui nivel de energie benefic pentru randamentul din primele ore de activitate profesională etc Mai mult decât atât, cei care consumă cafea atunci când nivelul de cortizon atinge o limită maximă (intervalul orar 8:00-9:00), vor crește în timp doza zilnică, pentru a putea dobândi acele beneficii pe care acest lichid le oferă. 

Variații ale nivelului de cortizon pe întreaga durată a zilei 

Studiile în domeniu au mai arătat de-a lungul timpului faptul că nivelul acestui hormon scade și crește, pe întreaga durată a unei zile. Asemănător intervalului matinal, există și perioade în jurul prânzului sau în limitele de timp 5:30-6:30, în care cortizonul revine iar la maximele zilei. Și în aceste cazuri, cantitatea de cafeină din cafea interacționează cu nivelurile crescute de cortizon, fapt ce duce la o toleranță crescută a organismului, vizavi de ingredientul-cheie al cafelei. 

Cortizonul, cafeina și persoanele care se trezesc devreme 

Nivelul de vigilență pe care îl poate resimți o persoană se află într-o relație strânsă de legătură cu nivelul de cortizon. Așadar, nivelurile maxime ale acestui hormon (pe întreaga perioadă de activitate a unei zile) pot varia de la persoană la persoană, în funcție de ora trezirii. Așadar, în cazul persoanelor extrem de matinale, nivelurile de cortizol vor scădea mai repede decat în cazul celor care preferă să doarmă mai mult dimineața. Așadar, putem concluziona că orele optime pentru servirea cafelei diferă de la organism la organism. 

 

De interes:  Ce trebuie sa stii despre cabinele de dus walk-in

Dacă vrei să consumi cafea bună chiar de la primele ore ale dimineții, noi îți spunem acum cel mai potrivit loc de pe net pentru comanda ta online: Kafune.ro! Găsești pe site cafea măcinată, cafea boabe, cafea monodoze și cafea capsule de la Kafune, alături de espressoare și aparate de cafea ce prepară cele mai savuroase răsfățuri matinale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.