Brutărie din zona Piața Doina, amendată de OPC. Activitatea a fost oprită

Conform reprezentanților OPC Timiș, o brutărie din zona Piața Doina a fost sancționată după ce s-au constatat multiple abateri:

 Spațiul destinat desfacerii cu amănuntul a produselor neigienizat corespunzător, pereți cu tencuiala cazută, spartă, înnegriți de murdărie. Pultul de vanzare cu ornamente din plastic sparte, lipsa, cu margini tăioase, murdar.

In spațiul de fabricare a produselor, pavimentul avea porțiuni sparte, lipsa, neigienizat corespunzator, sifon fara protecție, pereți cu tencuiala sparta, lipsă-cazută, cu infiltrații de mucegai. Ambele spații sunt improprii desfășurării activității pentru care a fost autorizat sa funcționeze, pe paviment, pereți, banc de lucru, utilaje si ustensile cu insecte vii (gandaci). Tăvile de copt înnegrite de arsura, cu depuneri consistente de murdărie, resturi alimentare vechi arse, pelicula de grăsime întărita, arsă, unele prezentand deformări. Carucioarele ruginite și navetele de paine neigienizate corespunzător.

Foille de copt utilizate păstrate în tăvi, unele peste altele. In spațiul frigorific neigienizat corespunzator, in butoaie era păstrată maia utilizata in productie, cu modificări organoleptice pe suprafata neprotejata, fără mențiuni asupra datei preparării. In camera frigorifica existau caserole cu prajituri avand data durabilitatii minimale depasita (14.01, respectiv 16.01.2023).

De interes:  Tentativă de sinucidere la Reșița! Un bărbat amenința că se aruncă de pe acoperișul spitalului – Banat FM sound factory

Imagine

In acelasi spatiu au fost depistate branzeturi  lipsite in totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinarii conformitatii acestora, cu modificari organoleptice, in stare avansata de putrefactie. Aluat ramas din procesul de fabricatie in malaxor. Utilaje neigienizate, cu elemente avand vopseaua exfoliata, portiuni de rugina.
In spatiul de comercializare existau produse de patiserie si paine cu impuritati pe suprafata si in continut, paine cu suprafata innegrita de arsura.

A fost dispusă măsura de oprire definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a 250 kg materie primă și 50 kg produse finite A fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciului și s-a propus închiederea pe o perioadă de 0-6 luni și s-au dat 3 sancțiuni în valoare totală de 30000 lei.

 

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.