Brexit-ul respins pentru a treia oara de catre deputatii britanici

Deputatii britanici au respins vineri, 29 martie, pentru a treia oara, Tratatul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeana, cu 344 de voturi impotriva 286. Doua optiuni se afla acum pe masa deputatilor britanici – un Brexit fara acord pe data de 12 aprilie sau un raport lung al « divortului ». Rezultat, presedintele consiliului european, Donald Tusk, a convocat un summit special pe data de 10 aprilie, anunt facut de acesta pe contul sau oficial de Twitter.

O iesire a Regatului Unit din Uniunea Europeana fara un acord este acum cel mai probabil scenariu. Aceasta noua respingere nu face decat sa creasca riscurile unei iesiri fara acord. Regatul Unit are, in zilele ce urmeaza, misiunea de a veni cu un plan alternativ (alegeri legislative, referendum). Si presedintele francez, Macron, este de parere ca, cel mai probabil, se va intampla acest lucru, se va iesi fara acord.

Franta este « cea mai pregatita tara » in acest sens, este pregatita sa ajute Regatul Unit sa suporte consecintele unui Brexit fara acord, chiar daca va trebui sa se accelereze pregatirile pentru ca acest lucru sa se intample cat mai repede, cel mai tarziu pe data de 12 aprilie. Franta urmeaza sa negocieze cu Londra a mai declarat Emmanuel Macron. Daca pe data de 12 aprilie britanicii nu isi dau acordul, ne vom indrepta spre o absenta a acordului si spre un Brexit mai dur cu toate consecintele care deriva din acesta…caz in care, se vor accelera faza finala a pregatirii, insa noi reprezentam cea mai pregatita tara in acest sens, dintre cei direct implicati, fara urma de indoiala.

De interes:  Vacanta in Porto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.