In concendiul acesta vrei sa mergi cu prietenii si familia in Turcia? Inseamna ca a venit momentul sa alegi cele mai bune oferte pentru o vacanta in aceasta tara cu o istorie impresionanta si un portofoliu culinar delicios. Cele mai bune pachete de vacanta sunt disponibile acum la preturi avantajose, in agentia de turism AncaPavel.ro.

Iti prezentam trei preparate turcesti delicioase, pe care nu le poti rata.

Menemen

Menemen reprezinta o omleta turceasca delicioasa. Ceapa si ardeii sunt tocati marunt si sunt gatiti cu rosii, ierburi, piper si patrunjel. Este un preparat usor de facut si ieftin, insa este absolut delicios. Turcii comanda aceasta omleta in special pentru micul dejun.

Denumirea acestui preparat vine de la districtul Menemen din izmir. Rosia, principalul ingredient, a fost cultivata pentru prima data in Izmir, la inceputul anilot 102-. Acest detaliu ofera o idee despre varsta acestui fel de mancare. Deoarece este un preparat comun, poate fi intalnit sub diverse forme, cu ingrediente suplimentare cum sunt branza, carnea si ciupercile.

De interes:  Cum a reusit un barbat sa fure 122 de milioane de dolari de la Facebook si Google

Meze

Meze este un starter rece si un un fel principal. Restaurantele care produc Meze sunt numite Meyhane. Un restaurant meyhane este un restaurant traditional care serveste bauturi alcoolice si mancaruri traditionale. Cele mai multe meze sunt servite ca aperitive in restaurante.

In cele mai multe cauri, chelnerul vine la masa si prezinta toate mezele disponibile pe o farfurie, pentru a alege dintre ele. Fiecare persoana de la masa va selecta una sau mai multe. Mezele alese sunt puse ulterior in mijlocul mesei, de unde se servesc toti. Painea prajita poate veni ca o completare. Cele mai comune meze sunt:

  • Ezme – pasta de tomate cu ardei;
  • Vinete la gradtar cu iaurt;
  • Salata de vinete coapte;
  • Vinete coapte cu sos de rosii;
  • Iaurt cu menta;
  • Fasole;

Kuyu Kebab – Tandir

Kuyu Kebab este o specialitate din orasul Kastamonu, de langa Marea Neagra. Numele provine de la stilul de gatit, pentru c ain acest preparat mielul este gatit bine, atarnat de o tepusa sau pe carbuni. Sunt folosite ramuri de bin pentru aromarea acestui produs.

De interes:  Brexit-ul respins pentru a treia oara de catre deputatii britanici

Poti comanda acest preparat original din districtul Fatih, daca esti langa Marea Neagra, dar sunt si alte restaurante care servesc acest preparat.

Acestea sunt doar cateva dintre preparatele delicioase din Turcia, iar portofoliul culinar este mult mai bogat de atat. Iti recomandam sa incerci preparatele locale si sa te desprinzi de meniurile cunoscute internationale, pentru a te bucura de aroma specifica Turciei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.