Bogdan Ivan: Antreprenorii vor putea crește salariul minim al angajaților cu 200 de lei, cu taxe ZERO către stat

Antreprenorii vor putea crește salariul minim al angajaților cu 200 de lei. Cu taxe ZERO către stat, anunță deputatul social-democrat bistrițean Bogdan Ivan. 

 

„Concret, acești 200 de lei vor ajunge direct în <buzunarul> angajatului. Este foarte important faptul că această oportunitate nu reprezintă o obligație pentru angajatori ci oportunitatea de a asigura o creștere netă a veniturilor angajaților, fără a fi taxat suplimentar de stat.

Este o măsură solicitată de mai mulți antreprenori din Bistrița-Năsăud și mă bucur că Guvernul României și Ministrul Finanțelor Adrian Cîciu a ținut cont de propunerile venite în timpul dezbaterilor organizate la Bistrița.

De la 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază de la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 lei lunar, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.750 lei lunar, nu se datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

De această măsură vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a ordonanței de urgență și până la 31 decembrie 2022, inclusiv, pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este de 2.750 de lei”, a scris deputatul bistrițean pe pagina sa de Facebook.

De interes:  Bărbat tâlhărit în centrul Timișoarei, hoțul s-a ascuns în parc

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.