Prognoza meteo, până vineri. Ce spun meteorologii

Începând de marți, evoluția unui ciclon în proximitatea nordică a țării noastre va determina extinderea ariei ploilor, la început în nord-vest, iar apoi în majoritatea regiunilor, odată cu prelungirea talvegului până în bazinul Mării Adriatice.

Astfel, marți, 24 august, în jumătatea nordică a țării (Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și cea mai mare parte a Moldovei), iar miercuri și joi și în Oltenia și Muntenia, cerul va fi mai mult noros și vor fi perioade în care va ploua în general moderat cantitativ (15-30 l/mp).

În sudul și estul Transilvaniei, precum și în cea mai mare parte a zonelor deluroase și montane, mai ales miercuri și joi, prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă însemnate, ce pot depăși 40-60 l/mp.

Local și temporar, ploile vor avea și caracter de aversă, fiind însoțite de descărcări electrice și, cu totul izolat, grindină de mici dimensiuni.

În spatele frontului atmosferic rece asociat nucleului ciclonic, va pătrunde o masă de aer cu origini maritim-polare, astfel că vremea va intra într-un proces de răcire, la început în nord-vest, iar apoi în toate regiunile. În acest context, joi, cea mai rece zi a acestui interval, temperaturile maxime, sub mediile climatologic specifice sfârșitului de vară, vor fi cuprinse, în general, între 18-22°C în centrul țării și cel mult 29°C în Bărăgan, Lunca Dunării și Dobrogea continentală.

De interes:  Ședință crucială a coaliției despre banii românilor, de salarii și pensii – Deciziile Guvernului înainte de vizitele de la Bruxelles

În zona litoralului, vremea nu se va modifica semnificativ față de intervalul precedent. Vor predomina perioadele însorite, nu sunt excluse înnorări de scurtă durată, dar șansele pentru ploi trecătoare vor crește abia joi seara și vineri. Maximele termice vor oscila între 27-30°C, iar temperatura apei mării, între 25-27°C.

La munte, vremea va deveni schimbătoare, în general instabilă și răcoroasă. Cerul va fi variabil, mai mult noros și vor fi perioade cu ploi, temporar însemnate cantitativ și posibil descărcări electrice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.