Pentru multi turisti, dar si pentru localnici, berea este atractia principala in Bruxelles. In cele ce urmeaza, ai o lista a berariilor de top din capitala belgiana.

Casa Berarului – Initial aceasta a fost cartierul general al breslei berarilor din Bruxelles. Astazi, Asociatia Berarilor Belgieni isi are sediul intr-o cladire ce dateaza din secolul 18, Den Gulden Boom in Grand Place. Ea este mai mult un muzeu, dar merita vizitata datorita faptului ca ofera o privire de ansamblu asupra istoriei industriei berii din Bruxelles. Muzeul se afla in subsolul cladirii, iar etajele superioare sunt inchise pentru public.

Muzeul van de Gueuze – Berea de tip Lambic si alte sortimente au fost produse aici incepand din anul 1900. In ciuda faptului ca berea belgiana la origine era din varietatea lambic, aceasta este singura berarie adevarata care mai exista in Bruxelles. Aici se organizeaza excursii turistice in limba engleza, iar vizitele sunt o placere pentru oricine apreciaza adevarata arta a fabricarii berii, de la containerele in care ea este pastrata, pana la masinile de imbuteliere care inca functioneaza, si camera de degustare. Turul cladirii te va ajuta sa degusti unele dintre cele mai bune beri lambic pe care aceasta berarie le-a creat vreodata.

De interes:  Ionel Dancă, reacție la declarațiile lui Florin Cîțu și ale lui Rareș Bogdan: ”Acuzații absolute incredibile, nu mai există nicio limită în competiția noastră internă”

A La Mort Subite – Localnicii si turistii deopotriva, indiferent de varsta, iubesc acest loc datorita atmosferii si a berii care se serveste aici. Meniul ofera unele dintre cele mai bune sortimente de bere, grupate in urmatoarele categorii:

  • Patru din cele 6 beri belgiene Trappist
  • Gueuze
  • Kriek din zona Bruxelles-ului
  • Lambic

La „moartea subita” vei ramane cu siguranta in viata. Ca sa bei cat mai multa bere de calitate. Alt bonus la “A La Mort Subite” este reprezentat de gustarile pe care le ofera si care acompaniaza toate sortimentele de bere de mai sus:

  • O branza alba cremoasa delicioasa servita cu paine, cunoscuta sub numele de paine cu platte kaas
  • Carne rece asortata, asa-numitul kip kap
  • Carne din cap de porc – kop

Concluzionand, in Bruxelles poti gasi unele dintre cele mai bune beri din lume. De la vestita Flemish Red, pana la berea Lambic si renumitele sortimente de bere lager (bere obtinuta prin fermentare indelungata la rece). Toate sunt aici si te asteapta sa le incerci.

De interes:  EXCLUSIV. CULISELE STATULUI PARALEL. Industria cărnii. Din exportatori am ajuns să importăm totul. „S-a dorit politic distrugerea acestei industrii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.