Mii de români au ajuns la frontiera României azi-noapte, după ce au rămas blocați între Austria și Ungaria

Mii de români care au rămas blocați între Austria și Ungaria, după ce Ungaria și-a închis granițele pentru traficul de persoane, au ajuns în cursul nopții trecute în România. Oamenii spun că au fost nevoiți să plece din vestul Europei, după ce au rămas fără locuri de muncă, din cauza noului coronavirus.

Primele grupuri de români au ajuns în cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad, în jurul orei ora 2:00 d, după ce au străbătut Ungaria pe un culoar verde special aprobat de autoritățile de la Budapesta, care au decis ca să-i direcționeze către punctele Nădlac 2 din Arad și Cenad din Timiș.

Oamenii care sunt de mai multe cetățenii – cei mai mulți români și bulgari – susțin că au fost blocați circa 20 de ore la granița dintre Austria și Ungaria și au criticat modul în care polițiștii de frontieră unguri s-ar fi comportat cu ei. De altfel, românii și bulgarii blocați acolo au reușit să ajungă în țară în urma intervenției ministrului Afacerilor Externe român, Bogdan Aurescu, care i-a cerut omologul său ungar, Peter Szijjarto, să deschisă un coridor umanitar până la granița cu România.

De interes:  Bilanț coronavirus 17 iulie: 49 de cazuri noi şi 2 decese

Oamenii – dintre care mulți lucrau în construcții – spun că au fost nevoiți să plece din Spania, Franța, Germania sau Austria după ce firmele la care munceau s-au închis din cauza crizei create de noul coronavirus COVID-19.

Când au ajuns la frontiera română, miile de oameni au fost așteptați de prefectul Aradului, Gheorghe Stoian și directorul DSP, Constantin Cătană și au fost preluați de polițiștii de frontieră și medicii DPS pentru triajul epidemiologicApoi, însoțiți de zeci de jandarmi și polițiști, cei mai mulți dintre ei au fost trimiși în județele în care au domiciliul pentru a intra în autoizolare timp de 14 zile. Cei care au venit din zonele roșii au fost trimiși sub escorta polițiștilor și jandarmilor în centrele de carantină din județul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.