Creditorii nonbancari cresc în popularitate ca o alternativă la marile bănci din tara noastra. Dar ce sunt ei? Și ar putea fi o opțiune pentru următorul tău împrumut pentru compania ta? Dacă te-ai luptat cu datorii sau cu probleme cu creditarile, în trecut, ei ți-ar putea oferi o soluție.

Să aruncăm o privire mai atentă la instituțiile financiare nebancare și la cateva beneficii uimitoare pe care le-ar putea avea acestea pentru următorul tău împrumut.

Ce sunt creditorii nebancari?

Un creditor nebancar este o instituție financiară care împrumută bani persoanelor fizice sau întreprinderilor, dar nu este o bancă. O instituție de acest tip are propria sa sursă de fonduri, pe care le achiziționează la un tarif mai bun. Apoi, ei împrumută acele fonduri consumatorilor, cu o marjă suplimentară de profit.

Care sunt beneficiile unui creditor nebancar?

Creditorii nebancari sunt acceptați pe scară largă ca o alternativă legitimă la băncile tradiționale și chiar au contribuit la o piață mai competitivă, ceea ce înseamnă că consumatorii au mai multe opțiuni atunci când caută un împrumut pentru microintreprinderi.

  1. Creditorii nonbancari pot oferi dobânzi mai mici (deoarece se împrumută la o rată mai mică)
De interes:  „Mă gândesc că dacă erau alte condiții, nu se apela la mine”

Aceste instituții financiare nebancare (IFN) împrumută fonduri la rate mai bune, iar acest lucru înseamnă că pot transmite acele economii către consumatori prin rate ale dobânzii competitive, adesea mai ieftine decât băncile tradiționale.

  1. Formularul depus este evaluat de o persoană, nu de un computer

Viața nu este întotdeauna alb-negru, mai ales când vine vorba de istoria noastră financiară. Deoarece creditorii nebancari tind să fie instituții mai mici decât băncile, este probabil ca aceștia să vă evalueze personal cererea și să o aprobe pe baza meritului acesteia. În cazul băncilor tradiționale, cererea va fi mai întâi evaluată de un algoritm computerizat care poate semnala probleme precum un istoric de credit fluctuant și vă poate respinge cererea pe baza acestor factori.

 Cere aici mai multe detalii despre o linie de credit la RoCredit!

  1. Împrumuturile nebancare sunt o piață în creștere

Creditarea nebancară este o piață în continuă creștere, care este excelentă pentru consumatorii care beneficiază astfel de creșterea concurenței. Cu cât sunt mai mulți creditori nebancari pe piață, cu atât este mai probabil ca aceștia să continue să ofere rate competitive și un serviciu mai bun pentru clienți.

  1. Mărimea mai mică înseamnă adesea un serviciu mai bun pentru clienți
De interes:  Gugulan Rock Open Air Festival 2019

Datorită faptului că creditorii nebancare sunt mai mici ca mărime decât băncile tradiționale, aceștia tind să ofere un nivel mai personalizat de servicii pentru clienți. Chiar dacă majoritatea creditorilor nebancari au și o prezenta activa online, angajații lor sunt adesea localizați în mai multe sucursale fizice din România – astfel vă puteți aștepta la timpi de apel mai scurți și răspunsuri mai rapide la e-mail.

  1. Timp mai rapid de finalizare a cererii de împrumut

Spre deosebire de băncile tradiționale, care au adesea structuri ierarhice mari care pot duce la întârzieri (mai ales dacă sunteți un client neconvențional, a cărui aplicare necesită documentație suplimentară), dimensiunea mai mică a creditorilor nebancari înseamnă că cererea ta de împrumut poate avea un timp de răspuns mai scurt.

  1. Puteți aplica după ce ați fost respins de bancă

Creditorii nebancari sunt creditori specialiști cunoscuți pentru ajutorarea debitorilor cu risc mai mare care au fost respinși de marile bănci. Dacă recent ați avut probleme cu accesarea unui împrumut personal sau a unui împrumut pentru locuință, acestea ar putea fi o opțiune bună.

  1. Creditorii nebancari sunt siguri din punct de vedere financiar
De interes:  Cum sa-ti asortezi corect strampii?

În timp ce creditorii nebancari sunt scutiți de anumite reglementări, aceștia sunt încă supuși codurilor din industria financiară. Aceasta înseamnă că, dacă puteți găsi o ofertă mai bună pentru microfinantarea necesara cu un creditor nebancar, nu este nevoie să vă faceți griji că ratele mai mici aduc un pericol al siguranței financiare reduse.

  1. Creditorii nebancari oferă mai multă flexibilitate

Alegerea unui produs financiar, cum ar fi un credit sau o linie de credit este o mare responsabilitate. Este esențial să faci cercetări și să înțelegi că creditorii nebancari sunt doar una dintre multele opțiuni care ar putea fi potrivite pentru tine. Cu toate acestea, produsele pentru capital de lucru de la un IFN ar putea fi o soluție bună.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.