Băile Neptun revin la vechiul proprietar. Herculane Project: „Ne manifestăm revolta și dezamăgirea față de Administrația Locală Băile Herculane!”


Conservarea Băilor Neptun pare din ce în ce mai dificilă. Dacă până acum era invocat ca motiv un litigiu dintre propieratul terenului și cel al clădirii, care este primăria Băile Herculane sau lipsa banilor, acum apare un nou impediment. Primăria Băile Herculane propune cedarea clădirii vechiului proprietar, lucru care îi nemulțumește pe cei de la Asociația Locus, cei care luptă pentru salvarea imobilului.
Asociația LOCUS, aflăm de pe facebook intenția primarului Miclău Cristian de a da clădirea pe mâna fostului proprietar, asta în condițiile în care, de două luni de zile suntem somați să donăm suma de bani strânsă cu ajutorul dumneavoastră. (…) Patrimoniul național nu este un joc de Monopoly, ghidat după reguli obscure. NU! Patrimoniul național trebuie să fie în grija celor care își doresc cu adevărat valorificarea lui corectă și în folosul oamenilor. Ne manifestăm revolta și dezamăgirea față de Administrația Locală Băile Herculane, față de primarul Miclău Cristian și cerem respingerea imediată a proiectului de hotărâre și anunțarea de urgență a ISC cu privire la începerea șantierului de punere în siguranță a Băilor Neptun!” se arată în postarea celor de la Asociația LOCUS.
Pe de altă parte edilul orașului de pe Cerna spune că schimbul făcut în 2011 a fost ilegal deoarce Primăria Herculane a cedat imobile care nu îi aparţineau, ci făceau parte din domeniul privat al statului.
La momentul respectiv, Consiliul Local a fost indus în eroare cu privire la posibilitatea acestui schimb, deoarece proprietar pe teren era statul şi era în administrarea S.C. Hercules S.A. Oraşul nu putea să dispună de aceste bunuri. Se repară această greşeală şi se revine la situaţia anterioară. Proiectul de hotărâre de atunci nu trebuia să fie supus aprobării Consiliului Local Herculane. Primăria a dat ceva ce nu era în proprietatea, nici măcar în administrarea ei. Dar ştiţi cum e, care se intabuleză primul… aici a fost problema”, a declarat Cristian Miclău pentru ziarul Adevărul.
Asociația îi cheamă pe locuitorii din Herculane, donatorii șui susținători să participe la ședința consiliului local de mâine „pentru a stopa acest demers care este in detrimentul clădirii”. Asociaţia Locus au strâns din donaţii circa 40.000 de euro, bani care urmau să fie folosiţi pentru lucrările de conservare.

De interes:  6 septembrie – Banat FM

foto: arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.