Junioarele III de la „Vuia” au câștigat încă un derby bănățean – BANAT

Încă o victorie pentru echipa de handbal junioare III a Liceului Traian Vuia din Reşiţa. În etapa a 8-a a grupelor Valoare, formaţia reşiţeană s-a impus fără probleme în faţa timişorencelor de la LPS Banatul. Fetele antrenate de profesoara Lucia Moruţ sunt deja calificate la turneul final.
Disputat în fieful reşiţencelor, derbiul bănăţean dintre Liceul Traian Vuia şi LPS Banatul a fost un meci fără istoric, dominat clar de elevele profesoarei Lucia Moruţ. Fără victorie în grupa Valoare, echipa timişoreană a fost o pradă uşoară pentru pentru fetele de la Vuia, care erau deja sigure de calificarea la turneul final. Încurajate de un public entuziat, care a făcut spectacol în tribună, reşiţencele au asigurat partea lor de spectacol în teren: superioare la toate capitolele, gazdele au condus la pauză cu 26-18 şi s-au impus în final cu un categoric 43-29. Cu 7 victorii din 8 meciuri disputate în grupa Valoare, echipa Liceului Train Vuia din Reşiţa şi-a consolidat locul doi în serie, poziţie care îi oferă biletul pentru turneul final.

De interes:  12 august – Banat FM

„A fost un meci pe care l-am tratat, ca de obicei, cu seriozitate, chiar dacă noi suntem deja calificate în turneul final, adică în primele opt ale României. Vreau să felicit din tot sufletul aceste minunate fetițe, care joacă în teren cu atâta dăruire și voință. Mulțumesc și publicului minunat, fără care nu am fi putut ajunge aici. Publicul pentru noi este al optulea jucător”, a declarat după meci profesoara Lucia Moruț.

În jocul cu LPS Banatul, cea mai inspirată marcatoare a Reșiței a fost Marisa Munteanu, cu 12 reușite, secondată de Roxana Voina, care a înscris de 8 ori în poarta timișoreană. Cu două etape înainte de finalul întrecerii din faza Valoare, liderul grupei este formaţia CSS 2 Baia Mare, cu 23 de puncte, secondată de Liceul Traian Vuia din Reşiţa, care totalizează 20 de puncte. Pe locul trei se află Phoenix Baia Mare, care are 15 puncte în cont. În ultimele două runde, care au loc săptămâna aceasta, echipa reşiţeană are meciuri grele: în intermediara de miercuri, Liceul Traian Vuia va juca în deplasare la liderul CSS 2 Baia Mare, iar sâmbătă reşiţencele vor primi acasă replica formaţiei Phoenix Baia Mare.

De interes:  Atac sângeros în Timiș: tânăr înjunghiat de un copil de 13 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.