Te încântă ideea unei excursii cu rulota? Ei bine, cu siguranță aceasta aduce o mulțime de avantaje, mai ales daca ești spiritul aventurier. Astfel că dispui de cazare confortabilă, poți ajunge în diferite destinații, alegi locuri la întâmplare fără să-ți faci griji asupra locului de dormit, explorezi cu ușurință diverse locații obținând astfel un tip de experiență unică.
Însă înainte de a-ți îndeplini visul unei escapade cu rulota, trebuie să fii pus la punct cu anumite aspecte pentru ca această călătorie să fie una lipsită de probleme.
Iată 3 sfaturi dacă urmează să pleci pentru prima dată la drum cu rulota
- Interesează-te cu privire la greutatea permisă
În primul rând trebuie să poți determina dacă rulota ta are greutatea potrivită din punct de vedere legal și implicit al siguranței pentru a fi tractată de către autovehiculul tău. Interesează-te asupra masei totale a remorcii, asupra greutății maxime pe care roțile rulotei o pot suporta atunci când sunt cuplate la un vehicul de tractare pentru a fi sigur că circuli fără probleme și nu riști anumite complicații nedorite în această excursie.
- Acordă atenție modului în care realizezi cuplarea
Odată ce ai identificat combinația potrivită rulotă-autovehicul, ulterior trebuie să atașezi rulota cu ajutorul unui cârlig auto de remorcare și trebuie să ai în vedere ca acesta să fie omologat, deoarece în caz contrar poti primi o amenda destul de mare și ți se poate reține certificatul mașinii. Poți alege un cârlig de remorcare de la Autogedal.ro, unde fiecare produs este omologat si certificat la nivel European.
Totodată, este bine să ții cont de faptul că montarea acestuia ar trebui făcută într-un service de specialitate, pentru a f sigur că pornești în siguranță la drum. Evită produsele second-hand deoarece acestea pot dispune de anumite defecte care vor atrage de la sine anumite daune mai mult sau mai puțin însemnate.
Atunci când rulota este cuplată, va trebui să faci o verificare de siguranță înainte de a remorca. Aceasta include asigurarea că ușile, trapele, ferestrele, capacele și încărcătura sunt asigurate, presiunea în anvelope este corectă, lanțurile de siguranță sunt conectate corect.
- Adaptează-ți modul în care conduci la noile condiții
Atunci când atașezi rulota, mașina ta se va comporta diferit, direcția, stabilitatea, distanța de frânare și performanța vor fi modificate. Astfel că e nevoie de anumite abilități pe care trebuie să le deții atunci când pornești la drum. Remorcarea va fi influențată de curenții de aer și se va stabiliza din cauza condițiilor rutiere.
De aceea trebuie să aproximezi distanțe mai mari pentru frânare și depășire, să eviți schimbărilor bruște de bandă, să folosești accelerația, frâna și direcția într-un mod lin. Totodată este recomandat să planifici mai multe opriri de odihnă și zile de călătorie mai scurte, deoarece călătoria cu rulota poate fi și obositoare.
În concluzie, dacă îți dorești o excursie cu rulota și vrei să o programezi cât de curând este bine să iei anumite aspecte în considerare pentru a circula în siguranță și într-un mod cât se poate de legal. Fii sigur că greutatea rulotei este cea corespunzătoare, potrivită autovehiculului tău, folosește un cârlig de remorcare omologat și fii pregătit să-ți modifici mudul obișnui de a-ți conduce mașina, având în vedere că acum vei avea o rulotă de tractat.
Sursa foto: Unsplash.com