Azil de batrani sau agentie de turism?

Batranii care nu au interactionat cu personalul unui camin de batrani si nu au petrecut o zi la cel mai luxos azil se tem de o viata lipsita de griji si plina de fericire si impliniri, fara sa stie acest lucru.
Multe dintre actualele azil de batrani ar putea sa rivalizeze in orice clipa cu cele mai bune agentii de turism, deoarece:
-sunt organizate ca niste hoteluri de cinci pana la sapte stele. Luxul orbitor, curatenia, activitati variate de divertisment caracterizeaza atmosfera din aceste institutii.
Daca oamenii care muncesc tot anul pentru un concediu la un hotel de lux, doresc sa se odihneasca in totalitate in timpul concediului, fara sa mai faca mancare, curatenie sau cumparaturi si pensionarilor din azilele de batrani respectabile li se acorda acest drept pana la sfarsitul vietii. Ei stau la azil ca la un hotel de lux si merita acest lucru dupa o viata de munca.
-intrarea intr-un camin de batrani de lux nu inseamna inchiderea pe viata in aceasta institutie, ci nenumarate iesiri si excursii organizate pentru persoanele de aici. Azilele de batrani cunoscute sub numele de Senior-center organizeaza:
-iesiri ale bunicilor in Parcul Herastrau. Acestia se pot plimba cu vaporasul, pot lua masa la o terasa si pot admira unul dintre cele mai frumoase parcuri ale orasului. In timpul iesirii se pot bucura de tentatiile parcului: de doua-trei cupe de inghetata, de porumb fiert si cozonac, de suc sau limonada. Aceste iesiri sunt necesare, fiindca batranii au nevoie sa vada copii fericiti si animale care zburda prin parc. Herastraul este sublim si vara, dar si toamna, cand frunzele multicolore il impodobesc si se oglindesc mandre in luciul metalic al apei.
-mese rezervate la restaurant. Si la azil batranii sunt serviti ca la restaurant, dar se simte nevoia atmosferei festive din localuri. Oricat de bine am manca acasa, tot iesim in oras la o cina cu amicii sau cu familia.
-excursii de o zi la Manastirea Ghighiu din Prahova si la Manastire Prislop din Hunedoara. Batranii au nevoie sa se apropie de lucrurile sfinte ca in acest mod sa le fie marea trecere despre care vorbea Blaga mai usoara.
Pana la manastire ei calatoresc confortabil, discuta si pot admira peisajul de vis de pe geamul masinii.
La intoarcere nu vor fi tristi asemenea copiilor care se intorc din tabara sa inceapa scoala a doua zi, fiindca:
-atmosfera de la azil este relaxanta
-in camere este curatenie, lumina si confort
-mancarea este la fel de buna ca la restaurant si in cantitati suficiente
-personalul ii trateaza ca pe niste oaspeti de seama.
Cel mai frumos cadou pentru un batran drag din familie este pachetul premium care pe langa serviciile enumerate mai sus se adauga si:
-bucatarie proprie
-regim alimentar stabilit impreuna cu apartinatorii, in functie de situatia medicala a persoanei respective sau de preferintele acesteia. De pilda sunt batrani vegetarieni convinsi sau care nu consuma sub nicio forma anumite alimente, iar prin acest regim sunt ajutati sa nu renunte la convingerile lor.
-masaj de cinci ori pe saptamana si manevre terapeutice care sa le mentina membrele in forma si mobilitatea intregului corp.
-monitorizari medicale necesare la persoanele in varsta: masurarea temperaturii, a glicemiei, a tensiunii arteriale, a pulsului si scaunului.
Echipa de la Senior-center se gandeste la apartinatori din toate punctele de vedere. In primul rand, ca sa le usureze sarcina accepta si bolnavi de Alzheimer si persoane imobilizate la pat, care sunt sustinute la deplasare si ajutate sa faca baie. Acesta este un ajutor nepretuit si numai cei care au cautat persoane care sa aiba grija de parintii lor si nu au gasit il pretuiesc la adevarata valoare.
In al doilea rand, parintele va fi tratat omeneste si se va afla mereu in siguranta in acest loc. Nu in ultimul rand, familia care achita suma totala pentru 6 luni primeste un discount de 10% din pret.
Suma este considerabila si poate fi folosita in folosul batranului respectiv.
Batranii nostri merita sa se odihneasca in sfarsit, fiindca au muncit 30-40 de ani. Imi amintesc cum se plangea o doamna de vreo 70 de ani ca fiul ei vitreg o obliga sa tina vaca, sa creasca pasari si porc si prin munca ei sa le asigure la oras lor hrana sanatoasa.
Este foarte trist ceea ce va povestesc, dar din aceasta cauza batrana a facut un cancer de piele (statea in soare la ore nepotrivite si nepermis de mult) si cu toate ca a fost operata, a murit in chinuri groaznice. Ea i-a tinut locul mamei adevarate, care s-a recasatorit, abandonandu-l la 4 ani si l-a cautat din nou pe la 20-30 de ani. Cei care au contiinta si accepta sa foloseasca batrani care mai au putere in folos personal, ar trebui sa aiba mustrari de constiinta toata viata.
Nu ocoliti azilele de batrani, cand constatati ca este periculos pentru parintii sau bunicii vostri sa mai stea singuri in casele lor!
V-am demonstrat ca la Senior-center au tot ceea ce isi poate dori cineva: conditii de lux, ingrijire, mancare buna, distractie, carti bune. De dragul lor se organizeaza periodic si excursii si mese festive cu ocazia sarbatorilor sau la aniversare.
Inconjurati de atatia specialisti devotati si foarte buni in profesia lor, bunicii nostri vor fi foarte multumiti si vor aprecia ceea ce am facut pentru ei.
Un batran nu se simte confortabil la tine acasa, sa vada ca ti-a dat tot programul peste cap si sa mai auda si cearta generata de prezenta lui in casa voastra.

De interes:  Credit fara verificare in Biroul de Credit sau la ANAF

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.