Avantajele taierii betonului cu discul de diamant

Taierea betonului este o misiune extrem de grea, care necesita folosirea unor instrumente calitative si performante, care sa confere precizie in taiere. Astfel ca, vom aborda subiectul despre care sunt avantajele utilizarii unui disc de diamant in procesul taierii betonului. Citeste mai departe pentru a face alegerea cea mai buna in investitia ta in echipamente.

 De ce sa alegi discul de diamant?

Discurile de diamant pot fi alegere costisitoare, fapt pentru care necesita putina informare inainte de achizitionarea acestora. Un astfel de disc, din a carui compozitie sunt utilizate particule de diamante, ofera o precizie mult mai mare in modalitatea de taiere a betonului sau a altor materiale.

Acestea nu provoaca vibratii puternice sau șocuri, care pot afecta materialul prelucrat sau pot perturba procesul. De asemenea, un astfel de disc conferă o mai buna performanta de taiere a formei si dimensiunii tipului de beton prelucrat, precum si utilizarea lui pe termen lung.

Materialele componente performante

Asa cum sugereaza si numele, discul este realizat dintr-o serie de cristale de diamant, sustinute de o matrice metalica, care ii determina performanta, in functie de rezistenta sa. Discul este proiectat cu precizie cu o janta segmentata, miezul metalic fiind acest disc de care sunt dispuse diamantele.

De interes:  Restanță nepromovată! SCM Poli se întoarce învinsă de la Vaslui

Tipurile de discuri de diamant vin sub mai multe forme si anume, segmentate, zimtate sau disc diamantat continuu. Astfel, diferenta este in felul in care marginea din diamant este mai lata decat miezul lamei. Suprafetele diverse determina o flexibilitate mult mai mare a materialului si posibilitatea de alegere in functie de nevoi si de cat de ampla este lucrarea.

Modul de folosire a discului de diamant  

La fel ca in folosirea oricarui tip de instrument, felul in care il utilizezi determina performanta lui si de asemenea, durata de viata sau cat de mult va rezista acel obiect. Cu alte cuvinte, cu cat presiunea discului de diamant va fi mai puternica si va necesita deci, uzarea lui mai rapida, cu atat discul va putea fi mai putin durabil.

Astfel ca, utilizarea lui corecta este un punct important, fapt pentru care materialele din care este realizat ii confera o utilizarea mai usoara si care necesita mai putina fortare a acestuia. Discurile de diamante destinate pentru taierea uscata permit, de obicei, si întrebuințarea lor pentru taierea umeda, care este un alt avantaj al acestui instrument. Pentru taierea uscata se recomanda insa, adancimi mai reduse ale taierilor, pentru ca aerul, care circula in jurul lamei, sa ii fie mai eficient distribuit.

De interes:  Concert Black Sun Empire, inspirat din energia publicului, la Electroruga! Final de poveste, în jurul focului, cu Moonlight Breakfast

 

 

Avantajele alegerii unui disc diamantat mai ales pentru taierea betonului, sunt multiple si confera beneficii pe termen lung. Performanta lamei este redata si de felul in care este utilizata si selectarea ei potrivita cu suprafata care trebuie prelucrata. Taierea cu un disc de diamant ofera mult mai multa precizie, eficienta si control asupra deschiderilor realizate in beton.

 

Alegerea discului necesită timp si se recomandă apelarea la distribuitori de incredere, care sa ofere produse de calitate, precum https://www.taierebeton.ro/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.