functia aburi a fierului de calcat

Stii ca este acolo, dar stii cum sa o folosesti corect? Vorbim despre acea mica pictograma cu aburi de pe fierul tau, cel mai bun prieten al tau atunci cand vine vorba de a netezi chiar si cele mai sifonate tricouri. Pentru a pune in sfarsit lucrurile in ordine (joc de cuvinte), am discutat cu Sharon Barodawala, expert in fiare de calcat si manager de produse asociate la Rowenta, pentru a ajuta la clarificarea lucrurilor.

La ce serveste cu adevarat functia cu aburi

„Scopul functiei abur este de a produce continuu abur atunci cand fierul este pornit”, ne spune Barodawala. “Aburul este cheia calcatului, deoarece ajuta la scaparea rapida de cute. Aburul patrunde in fibrele tesaturii, iar caldura din fier le face sa ramana pe loc.” Cu alte cuvinte, fara aburi, nu contati si pe acei pantaloni care sunt calcati. Cea mai frecventa greseala pe care o fac oamenii in cazul functiei de abur? “Nu o folosesc!”

De interes:  „Timișoara a fost mereu un club și un oraș la care să vreau să mă întorc”. Dragan Petricevic, din nou acasă! | Express de Banat

Cum sa folositi functia cu aburi

Dupa ce ati umplut compartimentul cu apa din fier, asigurati-va ca asteptati suficient timp pentru ca fierul sa se incalzeasca. “Odata ce lumina rosie se stinge, fierul ar trebui sa fie gata de utilizare”, spune Barodawala. Pentru a preveni scurgerea apei de pe talpa si pe toata camasa cu nasturi, evitati grabirea procesului de incalzire. “Lasa fierul sa fie gata [inainte de utilizare]. La temperaturi scazute, apa se va scurge.” Cat despre apasarea butonului de eliberare a aburului, care emite un jet de abur, ea sugereaza acest lucru pentru netezirea unei zone extrem de sifonate. “Acest lucru va ajuta la netezirea mai rapida.”

Utilizarea functiei cu abur pentru diverse tesaturi

Pentru a evita deteriorarea bluzei tale preferate (cu prea multa caldura sau nu este suficienta umiditate inainte de aburire), asigurati-va ca verificati etichetele vestimentare pentru cele mai bune practici de calcat. “Majoritatea fiarelor de calcat [de asemenea] au setari pentru diferite tipuri de tesaturi, asa ca asigurati-va ca cititi etichetele inainte de a incepe sa calcati.” De asemenea, poate fi util sa incepeti sa calcati cele mai delicate tesaturi dintre rufe si sa continuati treptat cu pulovere si pantaloni mai grosi; acest lucru va da fierului dvs. timp suficient pentru a se adapta la setarile de caldura crescuta. Despre fiare de calcat mai puteti citi si aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.