Aspiratorul auto – probleme care pot apărea și cum să le rezolvi

intretinere aspirator auto

Șofatul este o activitate relaxantă și necesară mai ales dacă ești nevoit să conduci în fiecare zi până la serviciu și înapoi. De aceea, nu este de mirare că murdăria se poate acumula cu ușurință atunci când petreci multe ore conducând. Curățarea interiorului este însă importantă atât pentru sănătatea ta, ca șofer, cât și a pasgerilor, dar contribuie și la partea estetică.

Prin urmare, în ultima perioadă, aspiratorul auto incepe sa-si faca tot mai mult aparitia in portbagajul masinii noastre și, mai mult decât atât, atunci cand masina nu este intretinuta parca nici nu iti mai vine sa te urci in ea.

Intretinerea masinii nu se limiteaza doar la starea tehnica , ci si la intretinerea tapițeriei, covoarelor si, în general, a interiorului masinii, întreținere care se face foarte ușor cu ajutorul aspiratorul auto.

Ce probleme pot însă apărea atunci când folosești un astfel de produs și cum poți să le rezolvi? Ei bine, noi îți spunem tot ce trebuie să știi pentru a te asigura că nu vei avea nicio problema atunci când îți cureți interiorul.

De interes:  Excursie cu rulota - 3 sfaturi pentru începători

Probleme ce pot apărea la aspiratorul auto, indiferent de tipul acestuia: 

  1. scăderea puterii de aspirare – dacă la început aspiratorul tău auto funcționa perfect și curăța dintr-o singură mișcare toată murdăria, iar ulterior merge din ce în ce mai greu, lucru care se intampla si la cel mai bun aspirator auto, este posibil ca problema să fie umplerea sacului sau a compartimentului cu prea multă murdărie.

utilizarea unui aspirator autoÎn acest caz, pentru aspiratoarele fără sac, recomandarea noastră este să verifici dacă nu cumva comportimentul unde se adună murdăria este plin sau nu. Simpla curățare a respectivul compartiment te poate ajuta să scapi de puterea mică de aspirare. În cazul în care folosești un aspirator auto cu sac, verifică dacă este plin și schimbă-l cu unul nou;

  1. filtrele – atunci când aspiratorul auto nu funcționează așa cum ar trebui sau funcționarea este deficitară, sursa problemei poate fi reprezentată de filtre. Este posibil ca folosirea îndelungată a produsului să fi dus la blocarea filtrelor cu praf și murdărie.
De interes:  Telecomanda universală - calități funcționale și o  varietate de modele

În acest caz, ce trebuie să faci este să îndepărtezi filtrele și să le cureți cu apă curată sau aer cu presiune;

  1. mirosul de ars – atunci când folosești aspiratorul auto în mod excesiv, motorul produsului poate fi afectat. Pentru a-ți da seama dacă asta este sursa problemei, fii atent dacă apare un miros de ars sau o căldură puternică atunci când cureți mașina. Dacă motorul este problema, singura soluție validă este să înlocuiești motorul;
  1. cablul aspiratorului – este posibil să fi întâmpinat și tu probleme legate de funcționarea aspiratorului atunci când ai folosit un model cu alimmentare prin cablu. Ce îți recomandăm să faci este să ai grijă să ții departe cablul de apă sau lichide și chimicale care l-ar putea afecta;
  1. probleme cu bateria pentru aspiratoarele fără fir– iată că și aspiratoarele care funcționează pe bază de baterii pot întâmpina probleme. Bateriile se pot descărca foarte repede, iar tu nu vei mai putea folosi aspiratorul auto. În acest caz, poți rezolva rapid problema, înlocuind bateriile vechi cu unele noi;
De interes:  Salonul Auto Casa Auto și-a deschis porțile! Mașini hibride, electrice și oferte avantajoase!

Trucuri pentru o  folosire adecvata a aspiratorului auto

Acum că știi care sunt principalele probleme care pot apărea în cazul aspiratoarelor auto și cum să le rezolvi, îți spunem și câteva trucuri pentru a te asigura că folosești în mod adecvat chiar si cel mai bun aspirator auto:

  • aspiră la intervale de timp scurte pentru a nu suprasolicita motorasul;
  • dacă aspiratorul este construit doar pentru aspirare uscata, utilizează-l doar în acest fel;
  • trebuie avut in vedere ca ștecherul sa nu aiba jocuri atata timp cat se afla atasat de priza masinii;
  • indicat este ca, după fiecare folosire, sa cureți sacul si piesele detasabile pentru a nu se forma depuneri de praf;

Așadar, aspiratoarele auto sunt produse foarte ușor de folosit, însă, chiar și așa, trebuie să ai grijă să le întreții cum trebuie. Ține cont de sfaturile noastre atunci când întâmpini probleme cu aspiratorul auto și îți garantăm că se vor rezolva imediat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.