Te afli și tu printre acei șoferi care se întreabă de ce trebuie ca mașina să aibă parte de întreținere regulată, când totul pare să funcționeze perfect? Nu este acesta doar un motiv pentru a crește veniturile service-urilor auto? Sau există un motiv real pentru această revizie periodică?

Mașinile moderne devin din ce în ce mai avansate, au mai mult ca niciodată asistență electronică, informații și sisteme de divertisment și ar trebui să te ducă în mod sigur și rapid de la un loc la altul în fiecare zi. Dar, pentru aceasta, mașina ta are nevoie de revizie și îngrijire regulată, la un service auto autorizat, așa cum este Revizie auto service. În acest fel, va rămâne la fel de fiabilă ca întotdeauna în următorii kilometri parcurși.

Descoperă 3 motive importante pentru a-ți duce regulat vehiculul la un service auto:

Revizia auto este esențială pentru a-ți menține mașina sigură. Și, deși uneori te poate costa destul de mult, nu vezi încotro merg exact banii. Căci așa cum tu mergi la un specialist pentru a-ți verifica starea de sănătate, la fel trebuie să îți duci și mașina la un mecanic pentru inspecție, service sau întreținere.

Pentru a te bucura o lungă perioadă de timp de automobil, în cele mai bune condiții de siguranță și fiabilitate, merită să investești în întreținere și să efectuezi revizii regulate.

 

  • Siguranța garanției și bunăvoința producătorului

 

De interes:  „Suntem în posesia unor materiale care arată că PSD nu înțelege vremurile în care trăim”

Vehiculele noi cumpărate au garanția producătorului în momentul achiziției, de obicei între 24 și 48 de luni. Este necesară însă o inspecție regulată, astfel încât, dacă apar defecte, acestea să poată fi acoperite în condițiile specificate de garanție. 

În afara perioadei de garanție, agentul poate, deși nu este obligatoriu, să accepte anumite daune ale mașinii, dacă poți demonstra că aceasta a fost în stare bună și că inspecțiile au fost efectuate corespunzător. Deci, există șanse mari ca acesta să contribuie la costurile de reparații.

 

  • Distribuie costurile și evită daunele majore

 

Dacă faci vizite la service la unul sau doi ani, atunci facturile nu vor avea valori foarte mari. Și chiar dacă serviciile oferite nu sunt gratuite, acestea nu vor ajunge să coste mult mai mult, în cazul unor defecțiuni.

Căci poate deveni foarte scump dacă anumite piese și consumabile depășesc punctul de uzură și cauzează și alte daune. Dacă, de exemplu, apar anumite probleme când accelerezi sau simți o vibrație în pedală, este foarte posibil ca rulmentul de presiune să fie uzat. Și atunci va fi necesar să plătești pentru manopera pentru schimbarea ambreiajului, aceasta fiind recomandată de către specialiștii în domeniu.

 

  • Valoare de revânzare mai mare pe piața second hand

 

De interes:  Toamna la Gugulani – un deceniu de tradiție | Express de Banat

În mod normal, o mașină bine întreținută are o valoare de vânzare mai mare, chiar dacă are o anumită vechime. Cartea service arată cât de bine a fost aceasta verificată de un profesionist și în mod clar, cel care va dori să îți cumpere vehiculul, o să facă această investiție, chiar dacă prețul este mai mare.

În concluzie, există numeroase aspecte care îți recomandă vizitele regulate la un service auto autorizat, pentru ca mașina ta să funcționeze corect și să îți garanteze siguranța ție și celorlalți participanți la trafic.

Sursa foto: shutterstock.com 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.