Articole vestimentare pe care un bărbat nu ar trebui să le poarte la o nuntă

Pentru bărbați este aparent simplu să-și aleagă ținuta pe care o va purta în cadrul unei nunți. Un costum, o cămașă albă, o cravată, niște butoni și poate alte câteva accesorii simple masculine. Însă, mulți dintre ei dorindu-și să-și etaleze un anumit stil sau dimpotrivă, neavând prea multă tangență cu acesta dau greș cu alegerea anumitor articole. Important este să verifici codul vestimentar dacă mirii impun unul, iar dacă nu să mizezi pe o apariție formală, simplu construită. 

Iată așadar care sunt articolele vestimentare pe care nu ar trebui să le îmbraci la o ocazie atât de deosebită, cum este o nuntă

1. Pălărie

Pălăriile în general sunt integrate de obicei în stilul casual, nicidecum în cadrul celui formal care trebuie adoptat la nuntă. Chiar dacă ești fan șepci sau pălării, alege să le porți la o plimbare în parc când chiar ai nevoie să te protejezi de soare. Desigur că există și anumite pălării de lux, care pot induce un aer vintage însă chiar și așa nu reprezintă cea mai inspirată idee. 

2. Ochelari de soare

De interes:  Aspiratorul auto – probleme care pot apărea și cum să le rezolvi

Dacă nunta are loc în timpul zilei, în aer liber atunci o pereche de ochelari de soare sunt acceptați. Însă alege unii fără rame groase sau colorați, ci păstrează-ți simplitatea optând pentru unii în stil aviator. Dacă în schimb participi la o nuntă în interior, oricât de cool ți s-ar părea faptul că-i porți, nu vei da dovadă de prea mult bun gust, ci mai degrabă vei arăta ușor ridicol. 

3. Culori vii

Nu doar femeile trebuie să respecte regula de a nu eclipsa mireasa, ci și bărbații au datoria de a-i permite mirelui să fie în centrul atenției. Așa că evită să porți culori vii, materiale strălucitoare au accesorii voluminoase. Mizează pe o linie a simplității, eleganței și rafinamentului, fără să fii excentric. Acest fapt va demonstra respect față de miri și invitați. 

4. Haine în mărimi nepotrivite

Cel mai indicat este să-i cumperi sau să-ți croiești costumul cu o perioadă relativ scurtă înainte de nuntă pentru a nu a avea surprize atunci când îl îmbraci pentru marele eveniment. Nu e nevoie să investești foarte mult în acesta, important este să fie adaptat corpului tău. Pantalonii nu trebuie să fie prea strânși în jurul spatelui sau în zona picioarelor și nici prea scurți sau prea lungi. De asemenea sacoul trebuie să fie cambrat, deoarece unul mare va da dovadă de neglijență. Dacă încă îl cauți pe cel potrivit poți alege un sacou de bărbați slim fit din cele disponibile pe Gama.ro. Aici vei găsi articole elegante, croite din materiale calitative, în mod corespunzător. 

5. Prea multe bijuterii

De interes:  Ripensia putea produce o surpriză dacă avea mai mult curaj. Doar egal la Cluj!

Unele accesorii simple îți pot completa ținuta și vei arăta astfel foarte stylish, însă trebuie să eviți exagerările. Accesorizarea excesivă este cu siguranță o greșeală pe care e nevoie să o ai în vedere. De aceea purtarea unui teanc de brățări și stratificarea cu mai multe coliere, nu vor reprezenta o alegere inspirată ținând cont de cadrul formal la care vei fi prezent. 

În concluzie, dacă ești invitat în cadrul unei nunți și îți dorești o ținută potrivită, cu care să nu dai greș, atunci fii sigur că eviți pălăria, ochelarii de soare, culorile vii, hainele în mărimi prea mari sau prea mici sau aglomerările de bijuterii. 

 

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.