O copertina poate fi solutia ideala pentru umbrire, pentru evitarea temperaturilor ridicate din timpul verii si pentru imbunatatirea estetica a terasei sau a balconului. Exista o multime de variante de copertine pe piata, insa. Care este cea mai buna? Cum faci sa alegi o copertina cu adevarat eficienta?

Conform celor de la Eurotenda.ro, atunci cand achizitionezi o copertina trebuie sa tii cont de o serie de mici sau mari detalii. In primul rand, trebuie sa cunosti din ce este compus un astfel de accesoriu si care sunt caracteristicile sale.

O copertina de buna calitate este realizata dintr-o structura metalica vopsita electrostatic si acoperita cu panza. Atunci cand faci achizitia trebuie sa ai in vedere urmatoarele lucruri:

  • Sistemul de fixare in perete. Este bine sa te orientezi spre suporti de fixare realizati din otel, in asa fel incat copertina sa reziste la vant. Chiar daca structura sa este din aluminiu, fiind incastrata in perete cu ajutorul otelului va rezista fara probleme la o multime de solicitari;
  • Calitatea panzei. In general, panza copertinei este realizata dintr-un material acrilic, vopsit in diverse culori. Aceasta trebuie sa fie cat mai subtire, sa ofere protectie impotriva ultravioletelor si evident, sa fie impermeabila. De asemenea, este indicat sa se opteze pentru o panza care sa nu se decoloreze usor si sa nu mucegaiasca;
  • Modul in care se actioneaza. Exista copertine care se actioneaza manual sau copertine automatizate, ce pot fi actionate printr-o telecomanda. Cele din urma sunt mult mai recomandate, deoarece contribuie mult mai mult la confortul total;
  • Modul de instalare. Durata de montare a unei copertine trebuie sa fie cat mai mica. De cele mai multe ori, intreaga actiune poate fi facuta in regim propriu de catre beneficiarii copertinei, mai ales daca se opteaza pentru variante moderne, cu instructiuni stricte de montaj.
De interes:  Zile de film la Reșița !

Unde se potriveste o copertina?

In principiu, copertina se potriveste in orice spatiu exterior in care vrei sa ai umbra si racoare. O poti monta pe un balcon, pe terasa, in curtea casei, in zonele cu aer liber ale spatiilor comerciale sau chiar si pe rulote. Practic, un astfel de produs este ideal acolo unde ai nevoie de confort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.